Cumhuriyet Halk Partisi Belde Örgütleri, 21 Ekim Pazar günü yapılacak olan belediyelerin kapatılıp kapatılmamasıyla ilgili referanduma hazırlıklarını tamamladı. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, bu çerçevede CHP Alifuatpaşa Belde Örgütü’nü ziyaret etti.

Yeni Büyükşehir Belediyesi yasasıyla birlikte Sakarya’da kapatılacak 12 beldenin Cumhuriyet Halk Partisi Örgütleri, 21 Ekim Pazar günü halkın kendi kararını kendisi vermesi için yapılacak referandum öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, yeni yasayla birlikte kapatılacak olan Alifuatpaşa Belediyesi’nde CHP Alifuatpaşa Belde Örgütü’yle bir araya geldi. Keleş, CHP Geyve İlçe Başkanı Atilla Zeytinoğlu ve Alifuatpaşa Belde Örgütü Başkanı Şevket Arık’la beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Alifuatpaşa Belediyesi’nde 21 Ekim Pazar günü beş noktaya sandık kurulacağı belirtildi.

Kapatılsın mı kapatılmasın mı?

Sakarya’da kapatılacak belediyelerde halka sorulmadan hareket edilmesinin halkı adeta yok saymakla eş değer olduğunu belirten İl Başkanı Ecevit Keleş, “İlimizde 12 tane belediye kapatılırken köyler ise mahalle statüsüne düşürülecek. Büyükşehir Belediyesi, hizmet sunabilme noktasında büyük zorluk yaşayacağı gibi buradaki vatandaşlarımız da mağdur olacak. Tamamen orada yaşayan vatandaşları ilgilendiren bir konunun bu kadar acele bir şekilde uygulanması, halka gerekli bilgilendirmenin yapılmadan harekete geçilmesi, halkı tanımamak, vatandaşın düşüncesine saygı göstermemektir” dedi.

Örgütlerimiz hazır

Örgütlerdeki hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Ecevit Keleş, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kapatılacak olan tüm beldelerimizde halkımıza ‘belediyeniz kapatılsın mı kapatılmasın mı’ diye soracağız. Broşür ve afiş çalışmalarımız örgütlerimiz tarafından yapılmaktadır. Kapatılacak beldelerdeki belde örgütlerimiz, 21 Ekim Pazar günü belirlenen yerlerde halkımızdan evet ya da hayır cevabını bekleyecektir. Halkın sesini duyurmak bizlerin birincil görevidir. Tüm halkımızı belediyelerine ve geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.