Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve beraberindeki partililer, Türkiye Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. CHP heyetini Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Sakarya İl Temsilcisi Vedat Dedeoğlu makamında ağırladı.

STK’LARIN GÖRÜŞLERİNE ÖNEM VERİLMELİ

Sivil toplum kuruluşlarına gerekli ehemmiyetin verilmediğine değinen İl Başkanı Ecevit Keleş, “AKP, sivil toplum örgütlerinden rahatsız. STK’lardan görüş almadığı gibi onları pasifize etmeye çalışmaktadır. Sivil toplum kuruluşları belediye meclislerinde ses sahibi olması gerekirken konusunda uzman olmayan bireyler, şehrin geleceğine tek taraflı kararlar almaktadırlar. Siyaset yaparak belirli koltuklara ulaşan kişiler, işin uzmanlarına danışmadan çeşitli kararlar alarak ve maalesef olumsuz sonuçlarla da karşılaşıyorlar. Bu tamamen ben yaptım oldu mantığıdır. Sakarya Üniversitesi’nin sunduğu projeler geri çevriliyor, kendi yaptıkları projeleri uyguluyorlar. Üstelik üniversitenin olumsuz sonuçlar yol açacağını söylediği projeleri hayata geçirmeye çalışıyorlar. Sonuçta, işte Gar Meydanı’nda olduğu gibi milyonlarca lira zarar ediliyor. Bu harcanan paralar milli servetimiz. Gar Meydanı yenilenmesinde İnşaat Mühendisleri Odası’nın fikirlerine önem verilseydi 15 milyon lira kâr edilecekti. CHP’nin programında bulunan sivil toplum kuruluşlarına platform oluşturma gayreti, bu şehrin geleceğine gerçekçi adımlar attıracaktır. STK’lar pasifize edilemez, görmezden gelinemez” dedi.

Ziyaretten memnuniyetini belirten TMMOB Sakarya İl Temsilcisi Vedat Dedeoğlu da, “CHP’nin çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Elinizden geldiğince Sakarya’nın tüm meselelerine yetişmeye çalışıyorsunuz. STK’ları ilk defa bir araya getirerek çok büyük bir olayı gerçekleştirdiniz. 1954 yılında kurulan, 29 meslek disiplinini çatısında bulunduran ve kurumsal kimlik taşıyan odamızın üzülerek ifade ediyorum ki Sakarya’da yapılacaklarla ilgili düşünceleri önemsenmemektedir. Davet ediliyoruz, anlatıyoruz fakat anlatılanlar uygulamalarda yer almıyor. İsteriz ki şehrimiz uzman kişilerin görüşleriyle geleceğe emin adımlarla ilerlesin” diye konuştu.