CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'da şehit cenazesi çıkışında yapılan saldırıyı kınadı. Bu saldırının, iktidarın ve muktedirin kindarca ve kutuplaştırıcı bir dil kullanmasının sonucu olduğunu belirterek; "Biz bu dili, barışın, kardeşliğin ve birliğin dili yapma gayretimizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.
CHP yöneticilerine ve milletvekillerine yönelik saldırıların sistematik hale geldiğine dikkati çeken Taşkent, nereden gelirse gelsin her türlü terörü lanetlediğinin altını çizerek; "Terör örgütü mensuplarını Habur'da davul zurnayla karşılayanların, Dolmabahçe'de mutabakat imzalayanların, Oslo'da terör örgütüyle pazarlık yapanların, terör örgütünün Güneydoğu'da kentlere silah ve mühimmat yığınağı yapılmasına göz yumanların işledikleri suçların üzeri, Genel Başkanımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza saldırılarla örtülemeyecek. Terörü, terörden ve akan kandan beslenenleri lanetlemeye devam edeceğiz. Herkes bilmelidir ki, şehitlerimize ve ailelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, Ankara'da 2 şehidin cenaze töreninde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çirkin saldırıda bulunanların amacının açık olduğunu belirterek, "Başkanlık sistemi uğruna ülkeyi terör batağına çekenlerden, genç yaşta vatan toprağına düşen fidanların anaların gözyaşlarının hesabını sorsunlar. Ülkede akan kanın sorumluları hemen yanı başlarındayken; Sayın Genel Başkanımıza yönelmeleri, açık organize bir iş olduğunun göstergedir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik alçak saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor, saldırının ardındaki kişilerin bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.