Toplantıya CHP Arifiye ilçe eski Başkanı Kemal Örge’nin yanı sıra, CHP Arifiye ilçe başkanı Ali Gökpınar ve CHP Arifiye yönetim kurul üyeleri, CHP Arifiye Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi ile çok sayıda CHP üyesi katıldı.

CHP İlçe Başkanı Ali Gökpınar, toplantıda yaptığı konuşmada referandumda “Hayır” denilmesi için alanlara ineceklerini söyledi. Gökpınar, “Önümüzdeki gönlerde ilçemizde görevlendirilen 24. dönem Amasya milletvekilimiz sayın Ramis Topal ile alanlara ineceğiz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceğiz, esnafımızı ve köylerimizi gezeceğiz. Bu referandum bir siyasi mesele değildir, bir parti meselesi hiç değildir. Bu bir Demokrasiye sahip çıkma, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkma meselesidir. Bu sebeple halkın tüm katmanlarına bir adama yetki verilmesinin ne kadar sakıncası varsa anlatacağız. Hangi partiden, hangi düşünceden, hangi dünya görüşünden olursa olsun herkese neden “Hayır” diyoruz iyi anlatacağız. Sandık namustur. Sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Arifiye ilçe eski başkanı Kemal Örge ise, “Öncelikle şunu belirtelim ki, bu referandum parti meselesi değildir. Her ne kadar partili Cumhurbaşkanı denilse de bunun adı Başkanlıktır ve rejim değişikliğidir diyoruz. Biz ek adam rejimine, parti devletine, Meclisin tasfiyesine, sorumsuz yönetime, teslim alınmış yargıya, ekonomik krize, teröre, ortak değerlerin tahribine, bölünmeye, seçilmiş krallığa hayır diyoruz” diye konuştu.