Ekmeleddin İhsanoğlu, iftar sonrası Çark Caddesi’nde dolaşırken bir genç ile öyle bir diyalog yaşadı ki Sakarya’ya geldiğine de geleceğine de pişman oldu.

Gencin Ekmeleddin İhsanoğlu’na “Yanlış çatıdan gelseniz de size saygımız var. Ama Başbakan başka” demesi “soğuk duş” etkisi yaptı.

Aldığı bu cevap karşısında kısa bir “şok” yaşayan Ekmeleddin İhsanoğlu “ben bütün milletin temsilcisiyim” diye işi kurtarmaya çalıştı…

Aslına bakarsanız ben de tam bu noktada Ekmeledin İhsanoğlu’nun “ben bütün milletin temsilcisiyim” ifadesine takıldım.

Henüz Cumhurbaşkanı seçmedik. Öyleyse Ekmeleddin İhasanoğlu, “bütün milletin temsilcisi” olma yetkisini kimden aldı?

Buna olsa olsa “kendi kendine gelin güvey olmak”denir de, bu ilişkiden hiç bir şey çıkmaz. Sadece kendini tatmin etmiş olursun o kadar…

Yok, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bu ifadeden muradı “çatı aday” oldum diye “bütün milleti temsil ediyorum” ise o zaman hesap kitap bilmiyor demektir.

Her ne kadar matematikten, hesaptan kitaptan anlamasam da iki basamaklı rakamları alt alta yazıp toplamasını bilirim.

Neticede “çatı adayına” destek veren partilerin oy oranını alt alta toplayıp sonra eşittir diyorum, sonuç “Ekmeleddin İhsanoğlu bütün milletin temsilcisi” çıkmıyor.

Hesap ortada. İsterseniz “sağlamasını” hep beraber yapalım. Bir araya gelip “çatı adaya” destek olan partilerin son “oy” oranlarını yeniden toplayalım…

CHP’nin aldığı son oy oranı yüzde 25,61, MHP’nin yüzde 17,62, DSP, BTP ve DP’nin oy toplamları ise 1,28.

Hadi bende bu üç partinin aldığı oy oranları ile ilgili “kanaatimi kullanıp” 1,28 olan oranı toplamda yüzde ikiye çıkartayım.

Sonrada bunları alt alta sıralayıp “parmak hesabı” yaparak toplayalım. En baba haliyle karşımıza yüzde 45,23 rakamı çıkıyor.

Yani benim yaptığım hesapta bir yanlışlık yok. Ekmeleddin İhsanoğlu adına sonuç “ben bütün milletin temsilcisiyim” neticesini vermiyor.

Daha beşinizin toplamı bir AK Parti etmiyor. Anlaşılan siz “ya sayı saymasını bilmiyorsunuz” ya da “hesaptan kitaptan anlamıyorsunuz.”

Kaldı ki Ekmeleddin İhsanoğlu’nun daha bu ülkede “oy” olarak bir ederi yok. Neye göre “bütün milletin temsilcisi” oluyorsunuz…?

Hesap ortada, öyle “ben bütün milletin temsilcisiyim” demekle bu işler olmuyor. Bak genç bir arkadaş “milletin temsilcisinin kim olduğunu” sana hatırlattı.

Yetmedi MHP’liler de kendi aralarında“hesap kitap yapalım” derken gözünün önünde birbirlerine girdi.

Siz “kendi çatınızı” ayakta tutamıyorsunuz “bütün milletin temsilcisi” nasıl olacaksınız? Görünen o ki, “çatının çivisi Sakarya’da çıktı” dikkat edin yıkılmasın…