Hadi Korucuk neyse de Karaman ve Camili’de oturan insanlar yaz aylarında SASKİ’ye ait “arıtma tesisinden” yayılan “pis kokudan” hep şikâyetçi olur.

Her defasında da bu şikâyetler SASKİ’nin etkili, yetkili ağızlarından şöyle bir gündeme getirilir ama hiçbir zaman çözüm üretilmez.

Dolayısıyla da Karaman ve Camili-1’de oturan insanlar rahatsız edici bu “pis kokuyla” yaşamaya mahkûm edilir.

Sadece “pis koku” değil, etrafta uçuşan ve ne hikmetse bir türlü baş edilemeyen “sivrisineklerde” işin cabası…

Geçen gün yine Adapazarı’ndan Korucuk’a eve gitmek üzere yola çıkıp “arıtma tesisi” önünde ki ışıklara yaklaştığım sırada araç camı biranda sinekle kaplandı.

Ne olduğunu anlayamadan silecekleri çalıştırdım ama nafile. Silecekler camı temizleyeceği yerde daha beter oldu.

Baktım ortalık “sivrisinek” kaynıyor. Hareket halindeki aracın camına adeta “kamikaze” yapar gibi yapışıp duruyorlar…

Neyse ki ışıklara gelip durduğumda “sivrisinek” hücumundan kurtulduk. Bu defada etrafa yayılan “pis kokudan” durmak mümkün değil.

Aman Allah’ım o ne “pis koku” öyle? Çevreye öyle ağır bir koku yayılmış ki aracın camını nasıl kapatacağımı şaşırdım.

Yahu olmaz böyle bir şey. Dayanılacak gibi değil. Abartısız resmen burnumun direği sızladı da nasıl nefes alacağımı şaşırdım…

Bu yazdıklarımda abartı olduğunu düşünen varsa, bir akşam saati Karaman’da ki SASKİ’ye ait “arıtma tesisinin” önüne gidebilir.

Çok değil, şöyle beş dakikacık, hadi sizin hatırınıza üç dakika olsun. Bu kısa süre zarfında orada rahatsız olmadan kalabilirseniz bana ne derseniz deyin.

İddia ediyorum daha bir dakika dolmadan o “pis kokudan” rahatsız olup nasıl kaçacağınızı şaşırırsınız. Tabi kaçarken de “sivrisinekler” tarafından da şişlenirsiniz…

Allah özellikle Karaman’da ve tabiî ki Camili-1’de oturan insanlara yardım etsin. Özellikle bu sıcak yaz gecelerinde işlerigerçekten çok zor.

O “pis koku” ve “sivrisinek” hücumundan evlerinin camları açık vaziyette oturmaları mümkün değil.

Daha doğrusu Karaman ve Camili-1’de insanların rahat ve huzur içinde hatta insanca yaşamaları mümkün değil…

Doğru mu yanlış mı bilmiyorum? Ancak SASKİ’nin “arıtma tesisinden” etrafa yayılan “pis kokuyu” kökünden halledebilecek imkâna sahip olduğu söyleniyor.

Ancak yapılacak olan harcamanın böyle bir tesis için gereğinden fazla olduğu, dolayısıyla “değmez” diye, gerekli çalışmanın bilerek yapılmadığı ifade ediliyor.

Anlayacağınız, Karaman ve Camili-1’de oturanlar ile bizim gibi yoldan gelip geçenler, “burnumuza gelen pis kokular” ile yaşamaya devam edeceğiz…