Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, partisinin İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, İlçe Başkanı Veysel Dikbaş, Belediye Meclis üyeleri ve ilçe yöneticileriyle birlikte Ferizli'de bizi ziyaret gerçekleştirdi. Esnafın ve çiftçinin sorunlarını dinleyen Milletvekili Bülbül'ün ilçedeki ilk adresi Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası oldu.

Yoklar ilçesi

Ziyarette konuşan Ferizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Paşalı, ilçede zincir marketlerin aşırı çoğaldığını, bundan da esnafın zarar gördüğünü söyledi. Sakarya'da alınan tabela vergilerinin de Bursa ve Kocaeli gibi illerden daha yüksek olduğunu belirten Paşalı, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı ışıksız tabelada metrekare fiyat 94 TL, ışıklı tabelada ise 115 TL. Bu fiyatlar Kocaeli'nde 33 ve 45 TL, Bursa'da 60 ve 85 TL. Bizde Büyükşehir, vergiyi üst limitten alıyor" dedi. Ferizli'de kayıt dışı çalışan esnaf sorunu yaşandığını da aktaran Paşalı, "Vergi yok, kayıt yok. Haksız bir rekabet söz konusu. Kimsenin ekmeğinde değiliz, kayıtla çalışsınlar, başımızın üstüne. Burada belediyeye görev düşüyor. Önlem alınacağı söyleniyor ama denetim ve uygulama yok. Ferizli'de eksik çok. İlçemizde pazar yeri yok, terminalimiz yok, düğün ve toplantı salonumuz yok" ifadesini kullandı.

“Bunun izahı yok”

Sorunları ve ilçede yapılamayanları dinleyen MHP Milletvekili Levent Bülbül, "Ferizli diğer ilçelere oranla daha mütevazı bir ilçe olabilir ama pazar yeri olmaması izah edilebilir bir şey değil" dedi.  Zincir marketler konusunda ise MHP'nin seçim beyannamesini hatırlatan Bülbül, "AVM yasasının yeniden düzenlenmesi, esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınması, bizim taahhüdümüzdür. Bu konunun takipçisiyiz" diye konuştu.

“Cazibesi olmalı”

"Yerel yönetim, sadece belediyecilikten ibaret değildir" diyen Bülbül şöyle devam etti:  "Burada katma değer kazandıracak yerlerin oluşması lazım. Bu da yönlendirme ve teşvik etmekle olabilecek bir şey. OSB bir fırsat ama ilçenin de cazibesi olmalı. Yoksa gelen cazibesi ve olanakları fazla olan yerlere kaçar. Sorumlu bir yerel yöneticilikle burada iyi işler yapılabilir. Bu konuda MHP olarak istekliyiz ve arzuluyuz. Yüce Allah'ta bunun yolunu açar ve hizmet etmeyi nasip eder İnşallah."

Ziraat odası ziyareti

Ferizli Ziraat Odası Başkanı Rıdvan Eren ve Meclis Başkanı Hasan Kahraman ile de bir araya gelen Milletvekili Bülbül, mısır fiyatlarındaki düşüşü sordu. Tarım kesimini temsil etme noktasında hayli sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını belirten Ziraat Odası Başkanı Eren, "Bu yıl güç bela atlatıldı ama asıl önümüzdeki yıl büyük sıkıntı olacak. Artan maliyetlerle çiftçimiz tükeniyor ve artık gübresini, mazotunu alamaz noktaya doğru gidiyor. Serbest piyasada 30 rutubet mısır fiyatı, bu yıl 90 kuruştan açıldı. Şuan 80 kuruşa düştü. 16 yıldır ise 50 kuruştan gidiyordu. Bölgenin en büyük alıcısı Şen Piliç, fiyatta belirleyici oluyor" dedi. Eren, tarım alanlarına büyük zarar veren tırtıl meselesiyle ilgili de destek istedi.

“Yerli ve milli olalım”

"Türkiye'nin ciddi bir tarım politikası uygulaması gerekiyor" diyen Milletvekili Bülbül, "Çiftçi mutlu değil. Borca batmış, üretimden vazgeçmiş. Yerli ve milli olalım diyoruz ya, tarım bunun bel kemiğidir. Biz diyoruz ki; Çiftçimiz de kazansın, sanayicimiz de yıkılmasın. Bu dengeyi de gözetmek lazım. Ancak fındığa bakıyoruz geçen yıl 2.80 dolar. Bugünkü karşılığı 2 dolar bile değil. Dış piyasada fındık değer kaybetmedi ki. O zaman neden bugünkü karşılığı 2 dolar bile etmiyor? Geçen yılı baz alarak fındık en az 15 TL olmalı diyoruz. Mısıra bakıyoruz, 80 kuruş mu karşılığı, çiftçi memnun mu? Hayır. Stratejik ürünleri tamamıyla serbest piyasanın eline bırakmak yanlıştır. Devletin gerektiğinde müdahale edebilmesi, gerekirse fiyatı belirleyip ürünü alabilmesi lazım. Üretici serbest piyasaya yem olmamalı. Bunu ifade ediyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz. Fındık gibi mısırda gündemimizde. Çiftçimizin yanında olur ve hakkını almasını isteriz" ifadesini kullandı.

Seçimden sonra ilk

İlçe esnafını da gezen MHP Milletvekili Bülbül, son olarak Ferizli Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Ata'yı ve sanayi esnafını ziyaret etti. Bülbül'ün ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten sanayi esnafı, "Seçimden sonra burada bir Milletvekili görmek alıştığımız bir durum değil. İlk gelen siz oldunuz" diyerek Bülbül'e teşekkür ettiler.