Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Levent Bülbül, haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Bülbül’ün bu hafta gündeminde eğitim vardı.

İl yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan İl Başkanı Levent Bülbül, ilk olarak ülkede yaşanan Gezi Parkı olaylarına değindi ve “PKK, KCK, BDP gibi unsurlar, ülkede yaşanan kaostan yararlanmak istiyor. Marjinal grupların bunlara destek verdiği ortada. Milletimize ve devletimize karşı yapılanlar çok ayıptır. BDP, KCK ve PKK, bu tür gündemlerden çok faydalanıyor. Onun için gündemi iyi değerlendirmek gerekiyor” dedi.

Sandıkçı’dan açıklama bekliyoruz

LYS sonuçlarına da değinen ve Sakarya’da eğitimin sınıfta kaldığına söyleyen MHP İl Başkanı Levent Bülbül, “ÖSYM’nin 1 hafta içerisinde jet hızıyla LYS sonuçlarını açıklaması dikkatimizden kaçmadı. Ancak Sakarya’da eğitim düzeyi düşük olduğundan İl Milli Eğitim Müdürü başarısızlığı üzerine aldı. Bizler siyaseti doğru yaparsak, şehirde eğitim kalitesi de yükselir. Merak ediyoruz; bu şehirde eğitimde ne kadar mesafe kat edildi? Bunu İl Müdürümüz Yavuz Selim Sandıkçı’dan açıklamasını bekliyoruz. Bir de Sakarya’nın başarı sıralamasını öğrenmek istiyoruz. Çünkü görev süresi bir seneye yaklaşmış olan müdürün Sakarya’da başarı oranının düşük olmasını üzerine alması bizce yanlıştır. Bu kadar gelişmiş bir şehirde eğitimde Türkiye genelinde ilk 50’nin arasına girememesi düşündürücüdür. Vatandaşlarımız doğal olarak endişe ediyor. Öğrenciler ve veliler şaşkın, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Sakarya’da eğitim kalitesini yükseltmek için herkes elini taşın altına koymalıdır” şeklinde konuştu.

Kalaycı kendi isteğiyle ayrılmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Nurettin Kalaycı’nın istifası hakkında da açıklama yapan İl Başkanı Levent Bülbül, “Nurettin Kalaycı şahsi problemlerinden dolayı partimizden ayrılmıştır. Sorunlarından dolayı ve partimize zarar vermemek için böyle bir karar almıştır. Kendi inisiyatifidir. Bağımsız bir şekilde yoluna devam etmektedir” dedi./Remzi ŞİMŞEK