Meclis üyesi adayları ile birlikte gittiği Çubuklu ve Yukarıdereköy’de yoğun ilgi ile karşılanan Zafer Kazan “31 martta hep birlikte baharı karşılayacağız, az kaldı” dedi.

Köylünün, çiftçinin, hayvancıların kan ağladığını dile getiren Kazan, “Aylardır yoğun bir çalışma içerisinde sizlerle görüşüyor, değerlendirmelerde bulunuyoruz. Biliyorum çok zor şartlarda ekmeye, biçmeye çalışıyorsunuz. Üstelik köy statüsünden çıkıp mahalle olduğunuz için olmayan altyapının, olmayan kanalizasyonun vergisini ödüyorsunuz. Elinizden tutan, size destek olan bir belediye de yok. Biliyorum ama az kaldı, hep birlikte üreteceğimiz, kazanacağımız, kalkınacağımız günlere az kaldı” dedi.

“Destek olacağız”

Tarımsal kalkınma bürosu kuracaklarını anlatan Kazan, “Nasıl ki belediyede fen işleri var, imar işleri var, biz 'Tarımsal Kalkınma Bürosu' da kuracağız. Toprağınızı analiz edeceğiz, neler kullanmanız gerektiğini, hangi ürünlerin daha verimli olacağını tespit edeceğiz. Yerli tohum vereceğiz, üretin diyeceğiz. Üretin biz de destek verelim diyeceğiz. Gençlerimizin işe, ailelerimizin aşa ihtiyacı olduğu şu dönemde üretmeden kalkınmamız mümkün değil, bunu çok iyi biliyoruz. Üretmediğimiz zaman pazarda biberin, patatesin ne kadar olduğunu görüyoruz. Üreteceğiz, dayanışma içinde birbirimize destek olacağız ve bu kara günlerden hep birlikte üreterek çıkacağız” diye konuştu.

Belediye başkanı olduğunda oy versin vermesin kimseye ayrımcılık yapmayacaklarını, herkesin elinden tutan adaletli, hakkaniyetli, vicdanlı bir yönetim göstereceklerini söyleyen Zafer Kazan, “Desteklemiş ya da destek vermemiş hiçbir vatandaşımıza ayrımcılık yapmayacağız. Bu zor günlerde ihtiyacı olanın elini tutacağız. Vicdanlı, adaletli bir yönetim ortaya koyacağız. Kimse bizi eleştirmekten korkmayacak. Mahalle meclisleri ile tüm istek ve sıkıntılarını bize rahatlıkla iletecek. İletmekle kalmayacak takip edecek. Yapılmadığında gelip soracak. Biz belediyede gerçek anlamda bir demokrasi örneği göstereceğiz” dedi.

“İhtiyacı olanın elinden tutacağız”

“Artık yolların ayrımındayız ve önümüzde iki seçenek var. Seçeneklerden biri ‘benim artık Serrdivan’a verecek bir şeyim yok’ diyor, diğeri de “bizim Serdivan’da yapacağımız çok işimiz var. Gençlerimize iş lazım, ailelerimize aş lazım, en ufak yağmurda sokağa dahi çıkılmayan yolları Serdivanlı vatandaşlarım hak etmiyor, pırıl pırıl yollarımız, kaldırımlarımız olacak, adaletle vicdanla herkesin elinden tutacağız, ranta talana son vereceğiz ve harcadığımız her kuruşun hesabını veren bir belediye olacağız” diyen Zafer Kazan, “Bu iki seçenekten birini seçeceksiniz. Bu bir parti meselesi değil, nasıl bir Serdivan istiyoruz, nasıl bir gelecek istiyoruz, nasıl bir hizmet alacağız bunun meselesi ve çaresi de sizde” dedi.