Saadet Partisi Genel Merkezi Tarafından Türkiye genelinde başlatılan Seçime Hazırlık Eğitim Programları kapsamında Sakarya’da İl Yönetim Kurulu ve tüm ilçelerin yönetim kurulu üyelerine eğitim verildi.

Erenler Kültür Merkezinde gerçekleştirilen eğitim programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Genel Merkez Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ, Seçim Uzmanı Murat Çolak, İstanbul İl Başkanı Birol Aydın ve Dinbir-der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım katıldı.

Sabah 09.00’ da kahvaltı ikramı ile başlayan program İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, Dinbir-der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım ve Genel Merkez Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ’ın seçimlere hazırlık konulu eğitim sunumları ile devam etti. Yönetim Kurulları üyelerine verilen öğle yemeğinin ardından basına açıklamalarda bulunan Tanıtma Başkanı Atik Ağdağ gündemdeki tazeliğini koruyan İmralı görüşmeleri ve PKK ile yürütülen “barış süreci” adı altındaki Hükümet-PKK pazarlıklarına değindi.

“Mevcut Cumhurbaşkanı haricinde bu sürecin içeriği ile ilgili olarak Başbakan ve Genelkurmay başkanı da dahil olmak üzere hiç kimsenin net bir bilgisi yok” diyen Ağdağ; “İmralı’ya görüşmeye gitmek adına talepte bulunan milletvekillerinin talepleri konusunda ne zaman reddedilme yoluna gidilse KCK tarafından “anlaşma metnini açıklarız” tehdidi gelmektedir. Bu nasıl bir anlaşmadır ki hükümetin hayır dediğine evet dedirtebiliyor. Bu nasıl bir anlaşmadır ki doğu illerimizde PKK sempatizanlarının her türlü yol kesmesine ve şehirleri yönetme girişimine ses çıkarılamamasına sebep oluyor. Böyle bir yönetim anlayışı kabul edilebilir mi?” diye sordu.

sp_egitim_semineri2.jpg

Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun çok tehlikeli sonuçlara yol açacak mahiyette olduğunu söyleyen Atik Ağdağ; “Allah muhafaza buyursun, yarın çıkabilecek bir iç savaşın vebalini kim üstlenebilir? Kan akmaması, evlatlarımızın can vermemesi elbette hepimizin istediği, arzu ettiği bir durumdur. Ancak bunu sağlamak içeriği meçhul anlaşmalarla ve yarınlarımızı daha vahim duruma dönüştürecek uygulamalarla olmamalıdır” diye konuştu.

Program sonunda Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk yönetim kurulu üyelerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Programa katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Asiltürk;  “Türkiye’nin kurtuluş reçetesi Saadet Partisi iktidarındadır. Çünkü biz bu bozuk düzeni devam ettirmeye değil, bu bozuk düzenin yerine adil bir düzen kurmaya geliyoruz. Saadet Partisi’nin iktidara gelebilmesi için herkes geceli gündüzlü çalışarak üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Aksi takdirde Ülkemizde, İslam aleminde ve tüm dünyada zulüm gören mazlumların vebali bizlerin omuzundadır” diyerek herkesin var gücüyle çalışmasını istedi.

Program sonunda partililer Oğuzhan Asiltürk ile fotoğraf çekilerek salondan ayrıldılar.