Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayları Eyüp Yıldırım ile Faruk Parlak, İnşaat Mühendisleri Odası ile Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyaretler sırasında Saadet Partisi’nin 70 bin oy hedefini anlatan Milletvekili adayları, Anayasa’da tanınan bireysel başvuru hakkı nedeniyle bu oyu almaları halinde, Sakarya’dan bir milletvekili ile Saadet Partisi’ni Meclis’te temsil etme hakkı kazanacaklarını söylediler.

 

“Bir araya gelemiyorlar”

Saadet Partisi Sakarya Milletvekili adayı Eyüp Yıldırım, Sakarya’da da bir numaralı önceliğin toplumun huzur ve güvenliği olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz çok hassas bir süreçten geçiyor. Ankara’da 100’ün üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir durumda bile, TBMM’de grubu bulunan 4 Partinin genel başkanının bırakın terörü çözmeyi, bir masa etrafında toplanıp, konuşmayı bile beceremiyor olması bu liderlerin ülkeye verebilecek hiç bir şeylerinin kalmadığının göstergesidir” diye konuştu.

 

“Teröre karşı milli birlik ve istişare toplantısı yapılmalı”

Partilerin bu süreçte oy kaygısıyla değil, ülke kaygısıyla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, buna rağmen Meclis’teki partilerin bunu başaramadığını kaydederek, “Oysa Terör bu Milletin ortak dramı ve ortak acısıdır. Ortak acılar ortak kararlılıklar gerektirir. Bu süreç kısır siyasi çekişmelerin malzemesi haline getirilmemelidir. Tam tersine toplumun bütün kesimlerinin temsil edildiği bir “Teröre karşı Milli Birlik ve İstişare Toplantısı” gerçekleştirilmelidir. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz” şeklinde konuştu.