Ziyaretler

Saadet Partisi Milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyorlar. Milletvekili adaylarından Eyüp Yıldırım ile Faruk Parlak, önceki gün Sakarya Ziraat Odası’nı ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile de bir süre sohbet eden adaylar, daha sonra Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu’na 70 bin oy hedeflerini anlattılar.

70 bin oy

Milletvekili adayı Eyüp Yıldırım, bazı kesimlerin 70 bin oy almaları durumunda, baraj problemi olmadan milletvekili çıkarabilecekleri şeklindeki söylemlerine inanmak istemediklerini belirterek, “Anayasamızda yüzde 10 barajı ile ilgili bir madde yok. 2010 yılından itibaren bireysel başvuru hakkı var. Eğer biz Sakarya’da 70 bin oy alabilirsek, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, Sakarya’dan 1 milletvekili çıkarabileceğimize inanıyoruz.” Diye konuştu.

“Hükümet düşürmüştük”

Benzer bir olayın REFAHYOL Hükümeti kurulmadan önce yaşandığını hatırlatan Yıldırım, “Seçimden sonra en çok oyu bizim almamıza rağmen Cumhurbaşkanı başka bir partiyi Hükümet kurması için görevlendirmiş, TBMM’nde yapılan güven oylamasında ise Anayasa’ya aykırı bir şekilde oylama kabul edilmiş, Hükümet kurulmuştu. O dönemde Ana Muhalefet Partisi olarak Anayasa Mahkemesi’ne giderek, oylamayı iptal ettirmiş ve Hükümet’i düşürmüştük. Sonrasında ise REFAH-YOL Hükümeti kurulmuştu. Şimdi Ana muhalefet partisi olmamıza da gerek yok. 2010 yılından itibaren Anayasa’ya bireysel başvuru yapılabiliyor” dedi.