AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, CHP ve MHP İl Başkanlarına 6 ve 7 Ağustos’ta Demokrasi Meydanı’nda yapılacak mitinglere katılmaları için çağrıda bulundu. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Türk Milleti’nin parti ayırt etmeksizin Demokrasi Meydanı’nda nöbet tuttuğunu belirten AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli Genel Başkanları darbe girişimi karşısındaki kararlı tutum göstermişlerdir. Milletimizin demokrasisine sahip çıkarak, ortaya koyduğu kahramanca direniş sayesinde engellenen bu darbe girişimine karşı vatandaşlarımız 20 günü aşkın bir süreden beri kentimizde Demokrasi Meydanı’nda nöbet tutmaktadır” dedi.
“Bu zorbalığa karşı gösterdiği kararlı tutumla, tüm kurumlarımıza çok önemli sorumluluklar yükleyen milletimiz, birlik ve beraberliğimizin en üst düzeyde olması gereken bu kritik dönemde, diğer kuruluşlarımızla birlikte, siyasi partilerimizden de bunun gereğini yerine getirmesini beklemektedir” diyen Kılıç, “İlimizde 6 Ağustos Cumartesi gecesi Demokrasi Nöbetlerinin finali yapılacaktır. Ben buradan CHP İl Başkanı Ayça Taşkent ve Parti mensuplarına, MHP İl Başkanı Levent Bülbül ve camiasına çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin 6 Ağustos gecesi Demokrasi Meydanı’nda el ele vererek, birlik içerisinde bu hain kalkışmayı hep birlikte lanetleyelim” dedi.
Diğer parti başkanlarını platforma davet eden Başkan Kılıç, “Demokrasiye darbe vurulmak istenen 15 Temmuz kalkışmasına karşı Sakarya’da dosta düşmana birlikteliğimizi gösterelim. Gelin platformda hep birlikte Türk Bayrağı’nın birleştirici gücü altında Sakaryalı Hemşehrilerimizle birlikte olalım” dedi. Kılıç ayrıca siyasi parti başkanlarına 7 Ağustos Pazar günü İstanbul Yenikapı’da yapılacak mitingi Demokrasi Meydanı’nda birlikte izleme çağrısında bulundu. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: Ayrıca 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ miting yapılacak. İlk kez TBMM’de temsil edilen üç siyasi partinin lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte aynı platforma çıkıp, birlikte poz verecekler, konuşma yapacaklar. İlimizde de Pazar günü Demokrasi Meydanı’nda kurulacak dev ekrandan Yenikapı Mitingi takip edilecektir. Gelin hep birlikte Yenikapı Mitingini de yan yana izleyelim. Tarih bizden bu sorumluluğu beklemektedir. Bende AK Parti İl Başkanı olarak, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu dönemde CHP ve MHP’nin yanı sıra tüm siyasi parti başkanlarına sesleniyorum. Gelin dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek gücünü gösterelim”