Kongrenin yapıldığı Serdivan Spor Salonu’nun yeterince doldurulamaması her şeyin önüne geçti.

Kongreden ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı konuşmadan çok, ilginin azlığı en fazla konuşulan konu oldu…

Bizde bu gelişmeler üzerine dün, “Recep Uncuoğlu giderayak yaptı yapacağını” başlıklı bir köşe yazısı yazdık.

Gelen yorumlar ve gün içinde yaptığım telefon konuşmalarından bu görüşe sahip kişinin sadece biz olmadığımız ortaya çıktı.

Neredeyse herkes,kongreye katılımın az olmasının sorumlusunun Recep Uncuoğlu olduğu konusunda birleşiyor…

Kaldı ki konu sadece bizim dikkatimizi çekmemiş. Salondaki az sayıdaki katılım AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da gözünden kaçmamış.

Nitekim Süleyman Soylu’nun kongre sabahı Serdivan Spor Salonu’na gelerek, gördüğü manzara karşısında Recep Uncuoğlu’nu “uyardığı” konuşuluyor.

Yapılan “uyarıya” rağmen kongrenin yapılacağı salonun dolmadığını gören Süleyman Soylu’nun çok sinirlendiği ifade ediliyor.

Bu durumdan fazlasıyla rahatsız olan Süleyman Soylu’nun daha fazla dayanamayıp bir “hışımla” Recep Uncuoğlu’nu aradığı ve “fırçaladığı” söyleniyor.

Hatta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, Recep Uncuoğlu’na “bunun hesabını vermezsiniz” dediği “iddia” ediliyor…

Sadece bu da değil. Bazı belediye başkanlarının “tribünlere” çıkarak kongreyi buradan takip etmeleri farklı yorumlara neden oldu.

Öte yandan kongreye katılan misafirlerin adları okunurken Süleyman Soylu’nun isminin telaffuz edilmemesi ise “fırçaya” karşılık “misilleme” olarak algılandı.

Zira AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun bunun üzerine Recep Uncuoğlu ile bir kez daha “tartıştığı” ortaya çıktı…

Hiç kuşkusuz bu durumdan en fazla rahatsız olan isminde Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu kanaatindeyim.

Daha işin başında, kendisine salonun dolmadığı bilgisi gelmiş olacak ki, 11’de başlaması gereken kongre tam bir buçuk saat geç başladı.

Bunun sonucunda da katıldığı hemen her kongrede saatlerce kürsüde kalan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya konuşmasını kısa kesti…

Netice itibariyle baktığımızda Recep Uncuoğlu her şeye rağmen AK Parti’nin menfaatleri yerine kendi çıkarlarının esiri oldu.

Aklınca bir yerlere bazı “mesajlar” vermek istedi ama “elindeki silah geri tepti” ve kendisi zararlı çıktı.

Kısacası “bir kongre ancak bu kadar sabote edilirdi” ve öylede oldu. Bakalım Recep Uncuoğlu bu işin altından kalkabilecek mi? Biraz zor gibi gözüküyor…