MHP Sapanca İlçe Başkanı Taner yaptığı açıklamada, olağan kongre ve kongre sonundaki sürecin ana temasının ”İstişare” olduğunun özellikle altını çizerek, tüm Sapanca halkını kongrelerine davet etti.

Kongreye tek liste ile gidileceğini, partinin tüm kesiminden gelen destekle böyle bir karara varıldığını ifade eden, ilk ilçe başkanlığı görevini hangi şartlarda aldığı yönündeki soruya, “Dönemin İlçe Başkanı sevgili büyüğümüz Burhan Arıkan Bey’in aldığı istifa kararı sonrası ismim üzerinde ortak bir karar alındı. Ortak karar alma süreci de bir anda gelişmedi. Parti büyüklerinin görüşlerine başvuruldu, teşkilatla dört sefer istişare toplantısı yapıldı. Son olarak benim ismim üzerinde karar kılındı. Biz de bu görevi kabul ettik. İlçe Başkanı olduktan sonra 55 kişilik bir yönetim kurulu oluşturduk. Her mahalle ve her köyden, davamıza inanan arkadaşlarımızı yönetime kattık. Çeşitli görevler ve sorumluluklar verdik. Görevi aldıktan kısa bir süre sonra yerel seçim çalışmalarımız başladı. MHP’nin ne kadar ciddi bir çalışma yaptığını sanırım tüm Sapanca’ya gösterdik. Genel Merkezin adayımızı belirlemesi ile seçim startını verdik. Seçimi kaybetmiş olsak da, dört meclis üyesi arkadaşımız Sapanca’ya hizmet veriyor” şeklinde yanıt verdi.

İlçe başkanlığına tekrar aday olduğunu kaydeden Taner, “Seçimi kaybetmekle beraber bu yönetim iyi bir tecrübe kazandı. Biz kazandığımız bu tecrübeleri MHP siyasetine entegre ederek uyumlu bir çalışma ortamı sergilemek istiyoruz. Seçimlerin hemen akabinde İl Teşkilatımız, 30 Kasım 2014 tarihinde Olağan Kongre kararı aldı. Bu tarihin ardından ilk olarak ana kademe yönetimle, ardından parti büyüklerimizle, ülkü ocaklarımızla ve kadın kollarımızla görüşlerimizi paylaştık. Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız benimle yeniden çalışmak istediklerini beyan ettiler. En son partimizin akilleri, büyükleri, ileri gelenleri ile geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. Bütün bu toplantılarda da benim ismim ön plana çıktı. Biz de bu noktada adaylığımız açıkladık” dedi.

Taner, siyasetten beklentilerini ise, “Siyasetten şahsım adına bir beklentim yok. Camiamız ve teşkilatımız adına beklentilerim var. Bizde görev istenmez verilir. Bize verilen her göreve de layık olmaya çalışırız” diye açıkladı.


“2015 Genel Seçimlerinde, Sapanca teşkilatı olarak bir milletvekili adayınız olur mu?” şeklinde ki bir soruya Taner, “Genel Merkezimiz ve İl Teşkilatlarımız bize bu konu hakkında fikir sorarlarsa biz de görüşlerimizi memnuniyetle paylaşırız” yanıtını verdi.

Seçim sürecinde partide yaşanan küskünlüklerin giderildiğini, buzların eridiğini belirten MHP İlçe Başkanı Berat Taner, “Söz edilen küskün arkadaşlarımızı tekrar partimize kazandırdık. Herkes bu yönetimi destekliyor. Bütün gönüldaşlarımız, kadın kollarımız, partililerimiz ve bizi sevenlerimiz bizi destekliyor” dedi.

Yeni yönetim kurulu listesi hakkında da bilgiler veren Taner, “Yeni yönetim kurulumuz 28 kişiden oluşacak. İlçe Başkanı ile 29 kişi olacağız. 29 kişilik Yönetim Kurulu Üyelerimizin yaklaşık yarısı yeni, genç ve dinamik isimlerden oluşuyor. Aralarında sürpriz isimler de var. Ayrılan arkadaşlarımıza vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşkilat ve camiam adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.  

 Edindikleri tecrübelerden daha üstün bir başarı sergileme arzusunda olduklarını söyleyen Taner, “Genç ve dinamik kadromuzla genel seçimlerde MHP’nin oy çıtasını mümkün olduğu kadar tepelere çıkartacağız. İstişareye açık bir yönetim biçimi sergileyeceğiz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diler, geçmişte ilçe başkanlığı yapan tüm başkanlarımıza ve büyüklerimize, seçim süreci dahil olmak üzere en az benim kadar özveri gösteren eşime ve aile yakınlarıma minnet duygularımı bir kez daha ifade etmek isterim. Bana bu görevi layık gören teşkilatıma da teşekkür ederim” dedi.