Serdivanlılarla sık sık yaptığı ev ziyaretleri, kahvehane toplantılarında bir araya gelen Zafer Kazan seçim çalışmalarına hızla devam ediyor. Geçtiğimiz gün Serdivanlı esnafı gezen Başkan Adayı Kazan hem onların sıkıntılarını dinledi hem de projelerini anlattı.

“Bir belediye bunu düşünemez mi?”

Bir taksi durağına uğrayıp burada şoförlerle sohbet eden Kazan, “Görüyorum ki Serdivan’da çoğu taksi durağında, taksi şoförlerinin bekleyecekleri bir alan yok. Göreve geldiğimizde taksi duraklarını içinde tuvalet ve küçük mutfağı da olan ve 24 saat kullanılabilen bir hale getireceğiz. Tek tip taksi duraklarımızla hem taksi şoförlerimiz daha konforlu bir ortamda çalışma olanağı bulacak, hem de şık görünümlü duraklarımızla şehir estetiğine katkıda bulunacağız. Zor bir şey mi? Bir belediye bunu düşünemez mi? Yapamaz mı?” şeklinde konuştu.

“Derdim makam mevki değil hizmet etmek”

Görüştüğü her kesimden aldığı geri dönüşlerde halkın en büyük sıkıntısının ekonomik olduğunu ifade eden Kazan, hayali mega projeler yerine tüm Serdivanlıların yararlanabileceği, ekonomilerine katkı sunacağı projeler hazırladıklarını anlattı.

Uğradığı her dükkanda esnafla sohbet eden Başkan Adayı Kazan, “Bir seçmen olarak benim de şikayet ettiğim konular vardı. Baro Başkanlığı dönemimde de yanlış gördüğüm hususları eleştirdim, ilimizde yaşanan tüm sıkıntıları dile getirdim. Hak dedim, hukuk dedim, eşitlik, demokrasi dedim. Şimdi istiyorum ki zamanında dile getirdiğim bu hususları ete kemiğe büründüreyim. Söylediklerim lafta kalmasın icraata geçsin. Derdim makam mevki değil hizmet etmek. Bana bu fırsatı vermenizi gönülden istiyorum” diyerek destek istedi.

Benim Serdivan’a verecek çok şeyim var”

Aldığı pek çok geri dönüşten halkın huzursuzluğunu ve memnuniyetsizliğini gördüğünü söyleyen Kazan, “Yolunda gitmeyen bir şeyler var. Bunu bana sizler anlatıyorsunuz. Ama üzülerek gördüğüm bir şey daha var ki, halkın idarecilere olan inancı, güveni kalmamış. Bizlere kötü bir miras bırakmışlar, ne yapayım? Bana bir şans verin tekrar güven duymanızı sağlayayım. ‘Bak oluyormuş, istenince yapılıyormuş helal olsun adama’ dedirtmek istiyorum. Tek amacım şu şehirde bir belediyecilik örneği göstermek. Hakkaniyetle, adaletle, şeffaf bir şekilde ve hep birlikte yönettiğimiz Serdivan’ı tüm Türkiye’nin gözdesi bir ilçe yapalım istiyorum. Benim Serdivan’a verecek çok şeyim var” dedi.