Büyük Birlik Partisi (BBP) Sakarya İl Başkanlığı haftalık istişare toplantısını yaptı. Toplantısında gündeme dair gelişmeler değerlendirildi.

BBP İl Başkanı Hüdaverdi Kervankıran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İl Başkan Yardımcıları Şemsi Ünal, Abdullah Yalpan, Adapazarı İlçe Başkanı Melahat Üzgün, Sapanca İlçe Başkanı Orhan Simit, Erenler İlçe Başkanı İsa Uygun, Arifiye İlçe Başkanı Metin Saçlı ve partililer katıldı.

Yapılan toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Hüdaverdi Kervankıran, “Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Teşkilatı olarak gün geçtikçe büyüyoruz. Partimize olan teveccüh gün geçtikçe artıyor. Bu vesileyle sık sık partimize katılanlarla ilgili organizasyonlar yapıyoruz. Yerel seçimler yaklaşıyor. Sakarya’da tüm ilçelerde seçimlere gireceğiz. Bunun için çalışmalarımız son hızıyla sürmektedir. BBP olarak seçimlere tüm partililerimiz olarak odaklanmış durumdayız. Ülke olarak yaşadığımız son günlerdeki terör olaylarının sona erdirilmesi için idam yasasının mutlaka yeniden ülke gündemine gelip kanunlaşması gerekmektedir. Büyük Birlik Partisi olarak bunun bayraktarlığını yapıp mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu konudaki tavrımız net olup, aksi bir düşüncenin etrafında birleşmemiz söz konusu değildir” diye konuştu.

Ülke gündemindeki sıcak halini koruyan açlık grevlerine de değinen BBP İl Başkanı Hüdaverdi Kervankıran, “Açlık grevleri konusunda, halkımızı her zaman olduğu gibi sağduyuya davet ediyoruz. Ülkemizde asla Kürt sorunu olmamıştır. Ülkemizde terör ve PKK sorunu vardır. Bununla ilgili olarak hükümeti daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tahriklere kapılmamalıyız, özellikle Sakarya ilimiz bu konuda her zamanki daha duyarlı olmalı ve ülkeye örnek olmalıdır” dedi.

Öte yandan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hüdaverdi Kervankıran ve İl Başkan Yardımcıları Ankara’da Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi’nde yapılacak olan İl Başkanları toplantısına katılacaklar.