AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Avukat Recep Hacıeyüpoğlu, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Programı kapsamında Adapazarı Doğancılar Mahallesi Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ile bir araya gelen, Kuzey Terminali’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Hacıeyüpoğlu, Tepekum Mahallesi Seçim İrtibat Bürosu açılışında bölge sakinlerine seslendi. Seçime katılım ve sandığa sahip çıkma konusunda tüm vatandaşlara sorumluluklar düştüğünü kaydeden Recep Hacıeyüpoğlu, 7 Haziran’da günün kazananının AK Parti olacağını söyledi.

“Milletin vicdanını susturamayacaklar”

Günün devamında Mahmudiye ve Alandüzü Mahallelerinde kahvehane toplantılarına katılan Milletvekili Adayı Recep Hacıeyüpoğlu, 27 Mayıs Darbesinin yıl dönümünde darbecilere sert eleştiriler yöneltti. Hacıeyüpoğlu, “Necip milletimiz demokrasi tarihimizin kara lekesi 27 Mayıs’ı, darbecileri unutmayacak. Günümüzün sözde demokratlarının Sayın Cumhurbaşkanımızı Menderes’in akıbetiyle tehdit etmelerini unutturmayacağız. Yeni Türkiye’de hiçbir güç bu milletin vicdanını susturamayacak” diye konuştu.

“Başkanlık yereli güçlendirecek”

Konuşmasının devamında Başkanlık Sistemi’nin siyasal istikrarsızlık ve tıkanmalara karşı koymasının yanında yerel yönetimleri de güçlendireceğinin altını çizen Hacıeyüpoğlu, “Mevcut parlamenter sistem her an siyasi krizlerle karşı karşıyadır. Daha etkin, verimli ve ayakları yere sağlam basan Başkanlık Sistemi bu riskleri ortadan kaldıracak. Yeni sistemle birlikte yerel yönetimlerimize de daha fazla yetki ve sorumluluk aktarılacak. Böylece kalkınma yerelde başlayacak, demokrasimiz yerelde güçlenmeye devam edecek” dedi.