Bursa’da gerçekleştirilen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balıkesir, Denizli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye Başkanları ile çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıya katılan bürokratlar toplantının ardından Cuma namazını kılarak Bursa’nın çeşitli noktalarına ziyaretler gerçekleştirdiler. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, istişare kültürü doğrultusunda bilgi ve deneyimlerini şehirlerin gelişimi ve vatandaşa hizmet için paylaştıklarını ifade etti.

“Derdimiz milletimize en iyi şekilde hizmet etmek”
AK Parti belediyeciliğinin örnek belediyecilik olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Başkan Yüce, “İstişare kültürümüze bağlı kalarak şehirlerimiz için daha iyisini yapmak ve vatandaşlarımıza hizmetlerin en iyisini sunmak için bir araya geldik. AK Parti’nin neferleri ve vatanına, milletine hizmet yolunda kendini adamış kişiler olarak bilgi ve tecrübelerimizi birbirimizle paylaştık. Derdimiz her zaman daha iyisini yapmak olmuştur. AK Parti belediyeciliği dünyaya örnek bir belediyecilik anlayışıdır. İnsana, doğaya, hayvana saygıdan ödün vermeden projelerimizi adeta bir yarış halinde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdinin tek bir gayesi vardır; vatanına ve milletine en iyi hizmeti sunmak. Bizler bu milletin hizmetkârıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde durmadan, yorulmadan milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“Çevreci belediyecilik anlayışından ödün vermiyoruz”
Şehirlerin gelişimi ve millete hizmet için her zaman daha iyisini düşündüklerini ifade eden Başkan Yüce, “Bizim belediyecilik anlayışımızda sadece altyapı yapalım veya bozuk yollara asfalt atalım mantığı yok. Bunlar zaten bizim asli görevimiz. Öncelikli görevlerimizi en iyi şekilde yaparak şehrimizin ihtiyaç duyulan noktalarını sağlam altyapı ve estetik üstyapı ile buluşturuyoruz. Aynı zamanda çevreci belediyecilik anlayışımızla çevreye yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Akyazı İlçemizde hizmet veren Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artırma çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Çalışmalar tamamlandığında daha fazla atıksuyu temiz bir şekilde doğaya deşarj edeceğiz. Vatandaşlarımızı koruduğumuz doğa ile buluşturmayı da ihmal etmiyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından devraldığımız İl Ormanı Tabiat Parkı’nı Büyükşehir olarak güzelleştirme çalışmalarına başladık. Hemşerilerimize ve şehir dışından gelen misafirlerimize doğa ile iç içe yenilenmiş bir sosyal alan daha kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Tükettiğini üreten şehir Sakarya
Başkan Yüce, “Üreten şehir Sakarya demiştik. Bu cümleyi her anlamda kullanabilirsiniz. Biz Sakarya olarak tükettiğimizi üretiyoruz. Yediğimiz çileği, kabağı, çeşitli bitkileri ve meyveleri toprağı en iyi şekilde işleyerek üretiyoruz. Üretimi sadece topraktan değil aynı zamanda güneşten de yapmaya başlayacağız inşallah. Çalışmalarını başlattığımız ve tamamlandığında 55 bin metrekare üzerinde vatandaşa hizmet verecek Güneş Enerji Santrali Projesi ile aynı zamanda tükettiğimiz enerjiyi üreteceğiz. Görüldüğü gibi bunlar yaptığımız çalışmalardan sadece birkaçı. Bizim inandığımız davanın belediyecilik anlayışında vatandaşın tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılamak ve her zaman en iyi hizmeti sunmak yer alır. Cumhurbaşkanımız önderliğinde vizyonumuz olarak belirlediğimiz 2023, 2053 ve 2071 tarihlerine kadarda tüm şehirlerimizle dünyaya örnek olacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.