Yarın Serdivan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek 7. Olağan İl Kongresine, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları, MKYK Üyeleri, Milletvekilleri ve partinin üst düzey yöneticilerinin teşrifleriyle gerçekleşecek. 
AK Parti Sakarya il teşkilatı olarak 2023 hedefleri doğrultusunda kadroları yenileyerek ve güçlendirerek devam edeceklerini aktaran İl Başkanı Tever, “Kongremizde, partimizde daha önce görev almış veya yeni görev alacak, davamıza gönül vermiş, emek harcamış arkadaşlarımız ile birlik ve beraberlik örneği sergileyeceğiz. Bu doğrultuda tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Malum bir pandemi süreci yaşıyoruz. Kongremizde misafirlerimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarına şimdiden hassasiyet göstermelerini önemle rica ediyorum” dedi. 
Sakarya’mıza ve AK Parti’mize yakışır bir kongre gerçekleştirmek istediklerini belirten Tever, “Partimizin 2023 hedeflerine ulaşmasında Sakarya’da bizlere verilen çok önemli görevin sorumluluk bilinci ile partimizi daha iyi noktalara taşıyacağız. Gerçekleştireceğimiz kongremizin heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Delegelerimizin ve misafirlerimizin hem katılımda, hem de alandaki tedbirlerin uygulanması noktasında tüm katılımcıların sağlığını korumak birincil vazifemiz olacak. Bu yönde gerekli tüm tedbirleri almış bulunuyoruz. Allah'ın izniyle son derece coşkulu ve heyecanlı bir kongre bizi bekliyor. Partimizin kuruluşundan bu yana gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımızı beklediğimiz il kongremizin şimdiden Sakarya’mıza, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.