AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, beraberinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan ve İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan ile birlikte AK Parti 145. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda hazır bulundu.


Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Tever, "Kongrelerimizin tamamlanmasıyla birlikte yeni dönemin ilk İl Başkanları toplantısını Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle icra ettik. Yenilenen ve tazelenen kadrolarımızla ülkemizin ve milletimizin önünde yepyeni bir dönemin açıldığına inanıyoruz. Demokrasimizi güçlendirerek, yeni reformları hayata geçirerek, altyapımızı kurarak, insan gücümüzü geliştirerek önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak buraya kadar geldik. Ülke olarak kendimizi küresel değişimin tam merkezine yerleştirmeyi başardık. Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle önümüze çıkartılan engelleri yine birer birer aşarak 2023 hedeflerimiz doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, inandığımız yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. Milletin partisi olan AK Parti’mizin, milletimizin gönlündeki yerini daha yükseğe çıkartmak için tüm unsurlarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu vizyoner gelecek söylemlerinde bulunurken, madalyonun diğer yüzünü de görmezden gelmiyoruz. Sıkıntılarımız yok mu? Elbette var. Malum olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın toplantımızda ifade ettiği gibi, ‘Bu ülkede tenceresini kaynatmakta zorlanan her vatandaşımızın derdine, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da yine biz derman olacağız. Bu ülkede iş bulmakta zorluk çektiği için geleceğine tereddütle bakan her gencimizin, her vatandaşımızın sıkıntısına, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz çözüm bulacağız. Bu ülkede salgın şartları sebebiyle ekmek teknesini çevirmekte zorlanan her esnafımızın, sanatkârımızın, KOBİ’mizin önünü, 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz açacağız. Bu ülkede tek bir insanımızın bile kendini sahipsiz hissetmemesi için tarihimizin en kapsamlı ve en etkin sosyal destek mekanizmalarını 19 yıldır olduğu gibi bugün de yarın da biz işleteceğiz.’ AK Parti olarak, Türkiye’yi bugüne kadar demokraside ve kalkınmada, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların 5 katı, 10 katı hizmetle nasıl kavuşturduysak, bundan sonra da çok daha fazlasını gerçekleştirecek azme ve hazırlığa sahip olmanın verdiği sorumlulukla hareket etmeye ve çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Tarih, eseri olanları eserleriyle değerlendirecek, eseri olmayanları da yıllarca bu ülkenin ve milletin vaktini, enerjisini, heyecanını heba ettiği için mahkûm edecektir” ifadelerine değindi.
Toplantının basına kapalı bölümünde ise, teşkilatlarla ilgili bilgilendirmeler ve çeşitli konularda müzakereler gerçekleştirilerek toplantı sona erdi.