Geçen yıl 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği’nde çok çetin mücadelelerin meydana geldiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Kılıç, “Sakaryalı 15 Temmuz’da çok büyük ve destansı bir mücadele örneği gösterdi. Peygamber Ocağı’na sızan bu hainlere karşı Sakaryalının imanı ve cesareti galip geldi. Halkımız gözünü kırpmadan kurşunun önüne kendini attı. Allah’ın izniyle bu ülkede kimse bir daha darbenin d’sini bile anamaz. Arkamda siz analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, babalarımız ve evlatlarımız olduğu müddetçe kimse Türkiye’nin sırtını yere getiremez. Kahraman Sakaryalılar ülkesine ve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan sevgisini yine gösterdi” dedi.

Bu yıl yapılan anma etkinliğine katılan farklı siyasi görüş ve etnik kökenden onb inlerce insanın birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğini dile getiren Başkan Kılıç, “Bu meydandan tüm dünyaya, “Bizi bölemeyeceksiniz. Bizimle ilgili planlarınızı uygulayamayacaksınız. Biz hepimiz kardeşiz” diye haykıran Sakaryalı yine farkını tüm Türkiye’ye ortaya koydu.

Kılıç açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sakarya’da huzur var. Sakarya’da buram buram bir sevgi var. Sakaryalılar darbe girişiminin yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yine meydanda buluştu. Geçen yıl ilk dolan meydan Sakarya’ydı. Bu yıl da en coşkulu meydanların başında Demokrasi Meydanı geldi. Tutulan nöbetler sağduyu ve huşu içinde gerçekleşti ve en ufak bir olumsuzluk yaşanmadı. Buradan siz değerli basın ve medya kuruluşları aracılığıyla gönlü güzel tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Onlar her zaman başımızın tacıdır. Ayrıca 15 Temmuz’da şehadet şerbetini için şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum.”