AK Parti Erenler İlçe Teşkilatı 65. Danışma Meclisi Toplantısı Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Belediye Başkan Yardımcıları Rahmi Şengül ve Serkan Cerrahoğlu, meclis üyeleri ve teşkilat mensuplarının katılımı ile Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program AK Parti İlçe Başkanı Beşir Doğrusever’in açılış konuşması ile devam etti. Teşkilat faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Doğrusever, “İlçemize nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi içerisinde var gücümüz ile çalışıyoruz. Önümüzde kongrelerimiz var. Tek amacımız teşkilatımızın kongreden daha da güçlü bir şekilde çıkmasıdır” dedi.

Teşekkür etti

Başkan Doğrusever, “İlçemizde belediyemiz yeni bir heyecanla, arzuyla seçimden bu yana geçen 9 aylık süreçte halktan olumlu dönüşler alan çalışmalara imza atıyor. Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize çalışmalarından dolayı ilçe sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Ardından program mahalle başkanları adına Merkez Mahallesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ensar Öztürk’ün faaliyet sunumları ile devam etti.

“Hizmet için varız”

Programın devamında konuşan Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, salondaki partilileri selamlayarak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Zamanın önemini bilerek çalıştıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Her günün, geçen zamanın kıymetini bilerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Biz Erenler’e hizmet etmek için geldik” dedi.

İstişareye önem verdiklerini belirten Başkan Kılıç, Belediye Başkan yardımcılarının gerek sorunları tespit etmek gerek sorunlara daha kolay çözüm bulmak adına ilçedeki kamu kuruluşlarının müdürleri ile aylık düzenli olarak toplantılarına devam ettiklerini söyledi.

Ziyaretler

Hane ziyaretlerine önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, “Yaşlı vatandaşlarımızı, hastalarımızı, evladı dünyaya gelen ailelerimizi ziyaret ederek sorunlarını taleplerini dinliyor çözüm arıyoruz. Seçim sürecinde kırsal mahallelerimizde ki ziyaretlerimizde halkımızın taleplerinin başında gelen tarla yolları sorunu vardı. Seçim sonrasında ekiplerimiz hemen çalışmalarına başladı ve şuan için büyük ölçüde tamamlandı diyebiliriz" diye konuştu.

Çalışmalar sürüyor

Başkan Kılıç, "Yıllardır Erenler halkının çalışma beklediği Şehit Astsubay Yaşar Güller Caddemizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. SEDAŞ yetkilileri ile de yaptığımız görüşmeler sonucunda kabloları yerin altına alıyoruz. Şunu gönül rahatlığı ile ifade edebilirim ki cadde de çalışmalar tamamladığında son derece estetik bir görünüm olacak. Buradaki çalışmanın ardından Bağlar, Sağlık, İlhan Aras caddelerinde de yenileme çalışmalarımızın startını vereceğiz. Göreve geldikten sonra ERAKOM yani Aile Danışmanlık Merkezini aktif hale getirerek aile içerisinde sorun yaşayan veya sorun olduğunu hisseden vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çokta güzel geri dönüşler aldık. Sosyolog arkadaşımız vatandaşımızın derdini dinliyor, yönlendiriyor. İlçemizde ilk okulda öğrenim gören 5 bin öğrencimiz için Ağız ve diş sağlığı taraması başlattık. Diş hekimimiz tüm öğrencilerimizin dişlerini kontrol ederek kendilerine ve ailelerine yavrularımızın dişleri hakkında bilgi verdi. Bizde belediye olarak bu yavrularımızın diş tedavilerini üstlendik ve belediye diş polikliniğinde tedavilerine başlattık. Seçim sürecinde sözünü verdiğimiz ve Erenler'imizde hayata geçirmek istediğimiz bir proje vardı, kütüphane ve etüt merkezi. Allah'ın izniyle 2020 yılında temeli atılacak ve ciddi manada hızlıca mesafe kat edilecek. Burada amacımız gençlerimizin istediği kitaba, kaynağa daha hızlı ulaşması. Aynı zamanda etüt merkezi ile de biz burada üniversiteye hazırlanan kardeşlerimizi inşallah ücretsiz olarak hazırlayacağız. Konum olarak da hemşerilerimiz gönlünü ferah tutsun. Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği ortak bir alanda olacak" dedi.