Avrupa’nın demokratik bir bölge olmaktan çıktığını ifade eden AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Yıllardır demokrasinin beşiği gibi davranan ve Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye kalkışan Avrupalı devletler, son zamanlarda aldıkları kararla açık bir şekilde demokrasiyi çiğnemektedir. Biliyoruz ki Avrupa bugün değişmedi, eskiden beri söz konusu Müslümanlar olduğunda skandal kararlar alıp kendi içlerinde üç maymunu oynuyorlardı. Ancak bugün gelişen ve kendilerini geride bırakan Türkiye’den korktukları için kartlarını açık oynamaya başladılar” diye konuştu.
“İç Meselemize Karışamazlar!”
Türkiye’nin iç meselesi olan referandumda Avrupa’nın açıkça taraf olmasını eleştiren Kılıç, “AK Parti iktidara geldiği günden bu yana çağ atlayan ülkemiz, 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyaya demokrasi dersi vermeye devam ediyor. Ancak medeniyetin beşiği olarak ifade edilen Avrupa, gün geçtikçe çağ dışı eylemlerde bulunmaya devam ediyor. Türkiye’nin iç meselesine karışmak kimsenin haddine değildir. Nasıl ki biz Almanya’da, Hollanda’da yapılan seçimlere müdahale etmiyoruz; onlar da bizim iç meselemiz olan 16 Nisan referandumuna karışamazlar” dedi.
“Vatandaşlarımız Müsterih Olsun”
Açıklamasının sonunda Bakan Kaya’yı ülkeye almayan Hollanda ile ilgili konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanının Türk toprağı sayılan konsolosluğumuza alınmaması kabul edilebilir bir durum değil. Her türlü engellemeye karşın bölgeye giden ve attığı cesur adımlarla Hollanda’yı OHAL kararı alacak kadar ürküten sayın bakanımızı kutluyorum. Yaşanan olay hepimizi öfkelendirdi. Ancak vatandaşlarımız müsterih olsun, devletimiz net bir şekilde cevabını verecektir” ifadelerini kullandı.