AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkan Vekili Yaşar Kara ve Cumhur İttifakı Serdivan Belediye Meclis Üyesi Adaylarının da eşlik ettiği ziyarette Alemdar, mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

“Milli irade daha da güçlenecek”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin önemine değinen AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, “Konu sadece bir yerel seçim değil. Siyasi tarihimiz maalesef koltuk kavgaları ve iç karışıklıklarla dolu. Millet olarak bu durumdan utanç duyuyoruz. Darbeci zihniyet siyasi tarihimizi lekelediği gibi milletimize de ağır travmalar yaşattı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, tüm bu durumları bir daha yaşamamak için ortaya koydukları milli iradenin gücüdür. İnşallah bu irade 31 Mart’ta sandıklarda daha da güçlenecektir” dedi.

“En güçlü destek”

Cumhur İttifakı’nın; milletin gücüyle oluştuğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Serdivan İlçe Başkan Vekili Yaşar Kara; “Tüm kardeşlerimizle birlikte Anadolu coğrafyasında bir vatan oluşturduk. Dün olduğu gibi bugün de sımsıkı bir şekilde birbirimize sarılarak bu vatanı gelecek nesillerimize aktarmamız gerekiyor. 31 Mart seçimleri yerel seçimler gibi gözükse de, ülkemizin bekasına tesir eden hadiseler sebebiyle aslında genel bir nitelik taşımaktadır. Bize düşen milletimizin mayasıyla yoğrulmuş Cumhur İttifakı’na Serdivan’dan en güçlü desteği vermektir” ifadelerini kullandı.

“Adli yardım projesi”

Yeni dönemin projelerine değinen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise Adli Yardım Projesi’yle; ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlara, hukuk davalarının takibi noktasında ücretsiz adli yardım desteğinde bulunacaklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan hak arama hürriyetini rahatça kullanabilmesi için onların yanlarında olarak, hukuk ve adalet noktasına erişimlerini kolaylaştırmış olacağız” dedi.

e-Vatandaş

Vatandaşların belediyede olan işlemlerini kolaylaştırmak için e-vatandaş uygulamasını devreye sokacaklarını belirten Başkan Alemdar, “Hemşehrilerimiz belediye binasına gelmeden, tek bir tıkla işlemlerini online olarak gerçekleştirebilecek. e-vatandaş hizmetiyle hem vatandaşlarımız zamandan kazanmış olacak, hem de işlem takibini uygulama üzerinden yapabilecekler” ifadelerini kullandı.

“Ücretsiz internet erişimi”

Her dönem hayata geçirilen yenilikçi uygulamalarla Serdivan Belediyesi’nin kurumsal kimliğini güçlendirdiklerini ifade eden Başkan Alemdar, “Serdivan Belediyesi olarak çağı yakalamayı önemsiyoruz. Yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığımız bir başka projemiz de; Ücretsiz İnternet Erişimi. Bu kapsamda oluşturacağımız internet bulut havzalarıyla Serdivan’daki farklı noktalarda vatandaşlarımıza ücretsiz internet erişimi imkanı sunacağız” diye konuştu.

e-Referandum Sistemi

Yeni dönemde katılımcı belediyecilik anlayışına farklı bir boyut kazandıracaklarına da değinen Alemdar, “Her vatandaşımızın fikri bizim çok değerli. Hayata geçireceğimiz projelerin yanı sıra yönetimsel anlamda atacağımız adımlarımızda da hemşehrilerimizin görüşlerini almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın düşüncelerini değerlendireceğimiz e-Referandum Sistemi’yle onların aktif katılımlarını ve söz sahibi olmasını sağlayacağız” dedi.