Millet Bahçesi

Serdivan’da 2009’dan bugüne, 7’den 70’e herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte çalışmalar ortaya koyduklarını belirten Başkan Alemdar, yeni dönem planlamasındaki vizyon projelerle bu misyonu devam ettirmek istediklerini ifade etti. Başkan Alemdar, “Serdivan’daki kentsel gelişimi; planlı yapılaşmanın yanı sıra aktif yeşil alanlarla birlikte tasarlıyoruz. Bu kapsamda yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığımız Millet Bahçesi Projemizle; hemşehrilerimizin yeşiliyle huzur bulacağı, çocuklarımızın doğayla içi içe keyif alabileceği yeni bir mekan daha oluşturacağız” dedi.

60 dönüm

Millet Bahçesi’ni, Arabacıalanı ve Köprübaşı Mahallesi’ni kapsayan 60 dönümlük alan üzerinde hayata geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Alemdar, “Tüm yatırımlarımızı bugüne endeksli değil, geleceğimizi de düşünerek planlıyoruz. Serdivanımızı kentsel tasarım projelerimizle modernize ederken, ilçemizin dokusu olan yeşil alanlarımızı da koruyarak, sayılarını arttırıyoruz. Bu kapsamda, Arabacıalanı ve Köprübaşı Mahallemizi kapsayan 60 dönümlük alan üzerinde; içerisinde millet kıraathanesinin, çocuk oyun gruplarının ve yürüyüş yollarının da yer alacağı Millet Bahçesi inşa edeceğiz” diye konuştu.

Serdivan Gölpark 3. Etap

2012 yılında vatandaşların hizmetine sunulan Serdivan Gölpark’ın, devamı niteliğinde olacak olan Gölpark 3. Etap Projesi’yle; Sapanca Gölü’nü Serdivanlılarla buluşturmaya devam edeceklerini belirten Alemdar, “Sapanca Gölü birinci dereceden içme suyu havzamız. Dolayısıyla onu korumak da en önemli görevimiz. Bu noktada biz; gölü kullanarak koruma anlayışıyla hareket ederek, Serdivan Gölpark’ı ilçemize kazandırmıştık. Şimdi yine aynı düşünceyle Sapanca Gölü’nün batı yakasını hemşehrilerimizle buluşturacağız. Doğanın güzelliklerine hiçbir şekilde dokunmadan hem gölümüzü kullanacağız, hem de bu güzelliklerimizi hep birlikte muhafaza edeceğiz” dedi.

Kuzey Kıyı

50 dönüm alan üzerinde gerçekleştirilmesi hedeflenen projede; sosyal tesislerin yanı sıra yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları, dinlenme grupları ve iskelelerin yer alacağını ifade eden Başkan Alemdar, projenin tamamlanması ile birlikte Sapanca Gölü’nün kuzey kıyısının, tüm fonksiyonlarıyla vatandaşlara hizmet vereceğini söyledi.