Serdivan’ın tüm mahallerini gezen ve düzenlenen programlarda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Alemdar seçime saatler kala bu kez Köprübaşı Mahallesi’nde site sakinlerine misafir oldu.

Başkan Alemdar yaptığı konuşmada oy kullanmanın önemine değinerek herkesi Pazar günü oy kullanmaya davet etti.

Güçlü demokrasilerin en önemli göstergesinin oy kullanma oranı olduğunu dile getiren Alemdar, “Güçlü demokrasilerin en büyük göstergesi seçimlerde sandık başına giden vatandaş oranıdır. Biz dünya çapında katılımı en yüksek seçimleri yapıyoruz. Bu geleneğin devamı demokrasimizin geleceği için önemlidir. İlk kez oy kullanacak kardeşlerimizi de bu duyarlılığı devam ettirmeye, sandık başına bekliyoruz” dedi.

“Vesayet sistemi son buldu”

AK Parti’nin iktidara geldiği yıllarda karşısına çıkarılan keyfi uygulamalardan ve vesayet sisteminden bahseden Başkan Alemdar, “Bugünlere gelmek hiç kolay olmadı. Parti kapatma davalarını, yasaların keyfiyete dayalı yorumlarıyla Cumhurbaşkanı seçtirmeme çabalarını unutmadık. Hükümetin başarısız olabilmesi için halk için atılan her projenin imzasız geri çevrildiği günleri unutmadık. Tüm bunların karşısında Sayın Cumhurbaşkanımız ve milletimiz dimdik durdu” diye konuştu.

“Göğsümüz kabaracak”

Önemli bir seçimin arifesinde olduğumuzu vurgulayan Alemdar; “24 Haziran seçimleri yeni sistemde gerçekleştirilecek ilk seçimler olduğundan tarihi bir öneme sahiptir. Bugünlere türlü zorluklarla, mücadele ederek geldik. AK Partimizin “Güçlü Türkiye” idealine imzasını atacağı dönemin başlangıcıdır. Vekil sayısından, sorumluluklarına kadar her alanda güçlü bir meclis, geleceğin güçlü Türkiye’sinin teminatı olacaktır. Bu tarihi eşikte AK Parti’yi zirveye taşımak da bizim sorumluluğumuzdur. Sakarya’mız bizi hep gururlandırdı. İnanıyorum ki 24 Haziran’da sandıkların açılması ile birlikte yine göğsümüzü kabartacak” dedi.