MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem yeni infaz düzenlemesi oldu. Başkan Akar toplantıda yeniden düzenlenen infaz yasası ile ilgili bilinçli olarak yapılan birtakım çarpıtmalarla ilgili gerçekleri paylaştı.

"Toplumu yanıltmaya çalışıyorlar"

Yasa düzenlemesinde 'Cinsel taciz, cinsel istismar, kadına yönelik şiddet' ile ilgili herhangi bir indirim olmadığını ifade eden Akar; “Yasaya karşı çıkan partilerin; terör örgütlerine mensubiyet sebebiyle ceza almış suçluları da kapsayacak şekilde ve toptancı bir anlayışla infaz aşamasında indirim gelmediği için hayal kırıklığına uğrayıp, düzenlemede olmayan suçlarla ilgili yalan yanlış açıklamalar yaparak toplumu yanıltmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı.

Vatandaşa sosyal desteğe devam

Akar son olarak, koronavirüs ile ilgili mağduriyetlerin giderilmesi ve vatandaşlara sosyal destek verilmesi noktasında çalışmalara devam edilmesi talimatını verdiği ilçe başkanlarından, devlet kurumlarıyla iş birliği içeresinde olarak bu süreci en az hasarla atlatmak için gayret göstermelerini istedi.