Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Adapazarı’ndaki programı çerçevesinde AK Parti Sakarya İl Teşkilatı 41. İl Danışma Meclisi’ne katıldı.

Danışma Meclisinde konuşan Bakan Şahin, Türkiye’nin önceden gündeminin belirlendiği bir ülkeyken bugün gündem belirleyen bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Şahin, “Yaptığımız çalışmalarla T.C. pasaportuna onur kazandırdık. Milliyetçilik diyorsanız işte size milliyetçilik. Milliyetçilik öyle kuru sözle olmaz. Yüzümüze bile bakmayan ülkeler bugün bizden bu işin sırrını istiyor. İşte lider ülke böyle olunur. Bizler Kanunilerin Fatihlerin torunlarıyız” dedi.

“Önümüzde çok önemli iki seçim var” diyen Bakan Şahin, “Sakarya teşkilatı çok iyi çalışıyor. İnanıyorum ki bu süreçte de başarılar katlanarak artacaktır” şeklinde konuştu.

Ülkemizin önündeki en büyük sorunun ise terör belası olduğunu bir kez daha söyleyen Bakan Şahin, “Önümüzde çok önemli bir süreç var. Bunu toplumsal mutabakata dönüştüreceğiz. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Şehit ailelerimiz bu sorunun artık çözülmesini istiyorlar. Bizim canımız yandı başka canlar yanmasın diyorlar. Bunu canı en çok yanan insanlarımız söylüyor. Kardeşlik ve huzuru sağlamak için biz üzerimize düşen bütün görevleri yapacağız ve ülkemizde kardeşlik ve birliği sağlayacağız” dedi.

Bakan Şahin’in, AK Parti İl Danışma Meclisi çıkışında karşılayan Sakarya Romanlar Derneği Üyeleri “Romanlar seninle gurur duyuyor” şeklinde tempo tutup Bakan Şahin’i derneklerine davet etti. Programında olmamasına rağmen AKM’den Romanlar Derneği’ne kadar yürüyerek giden Bakan Şahin, Romanların sorunlarını dinledi.

Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel ise Sakarya’da 24 binden fazla Roman vatandaşın çeşitli sıkıntılar içinde yaşadıklarını belirtti. Başkan Tanyel, “Özellikle Sapanca İlçesinde TOKİ tarafından 520 Roman ailesinin yaşadığı alan kentsel dönüşüm kapsamında istimlak edildi. Ancak istimlak bedelleri ile başka bir yerde ev alamıyoruz ve mağdur durumdayız. Bunun yanında işsizlik ve çocuklarımızın eğitiminde büyük sorunlar yaşıyoruz” dedi.

Bakan Şahin, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ten ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan kentsel dönüşüm kapsamında hiçbir vatandaşın mağdur edilmemesini isteyerek mağduriyet söz konusu ise bunun derhal giderilmesini istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Vali Mustafa Büyük TOKİ tarafından belirlenen rayiç bedellerin vatandaşlara ödendiğini bunda da bir mağduriyetin olmadığını söylemelerine rağmen Bakan Şahin konunun tekrar incelenmesini istedi.

Bakan Şahin, Vali Büyük'e işsizlik konusunda neler yapıldığını sordu. Vali Büyük, “Yapılan çalışmalar konusunda Sakarya Ülkemizde birinci sırada. Toplum yararına çalışma projesi kapsamında Roman vatandaşlarımızı 6 aylık 9 aylık sigortalı olarak her sene 700-800 kişiye asgari ücretle istihdam ediyorduk ancak bu sene bu proje kapsamında Sakarya’ya ödenek gelmedi” dedi. Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Faruk Çelik’i telefonla arayan Bakan Şahin Bakan Çelik’ten Sakarya’da 100 kişinin istihdam edilmesi için ödenek çıkarılmasının sözünü aldı.

Bakan Şahin Roman Derneği ziyaretinin ardından Adapazarı’ndan ayrıldı.