İlçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldığı programda; AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Serhoş, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ve AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç'ın konuşmalarının ardından söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün; "1 Kasım seçimlerinde, 69.5 oy oranıyla büyük bir başarı elde ettik, öncelikle bunun için teşekkür ediyorum. Bu güvenle yapılacak yatırımlara hız vereceğiz. Hastane inşaatı, çim saha, aşağı Sakarya Sulama Projesi hayata geçirilecek. Büyükşehir Belediyesi projeleri devraldı ve baharla birlikte Ferizli'nin tüm altyapı çalışmalarına başlayacağız' dedi.

Aralıksız Hizmetlerle Yaşanabilir Bir Kent

Ulusal basında Sakaryayla ilgili gelişmelere değinen Üstün; 'Daha dün yayınlanan yeni bir rapor var ve Şehirlerin yaşanabilirlik durumlarına göre sıralandırma yapılmış. Bu raporu TUİK yayınladı. Sakarya ikinci şehir çıktı. Resmi rakamlara göre burada yaşamaktan insanların mutlu olduğu sonucu çıkıyor. Sakarya 13 yıllık süren aralıksız hizmetlerle yaşanabilir bir kent haline geldi. Sakarya için geçtiğimiz yıllarda bir derginin yayınladığı verilere göre 58. Sırada gözüküyordu, bunun da ne kadar geçersiz olduğu resmi verilerle test edilmiş oldu' dedi.

Onlarca Reforma Şahit Olacağız

Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Üstün; ' Seçimin hemen ardından 2016 Eylem Planını Başbakanımız açıkladı. 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık periyotlarla sıraladığımız, hükümetimizin kendini bağladığı vaatler tek tek hayata geçmeye başladı. Her hafta birkaç taahhüdün hayata geçtiğine hep beraber şahit oluyoruz. Gençlerimize proje karşılığı 50 Bin Tl'ye kadar karşılıksız nakdi yardımlar vermeye başladık. Çeyiz hesabı desteği, lisans öğrencilerinin burslarının arttırılması ve Asgari ücretin 1300 Tl'ye yükselmesi konularını ivedilikle hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bir yıl içinde vaat ettiğimiz onlarca reforma, gelişime hep beraber şahit olacağız. Bunları yaparken de titiz bir terörle mücadele faaliyeti yürütülüyor. Parti olarak da bölgeye gidip, insanları kucaklayacağız. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi değişime uğrayarak da olsa devam edecek, kardeşliğimiz güçlendirmek için tüm gayretimizi ortaya koyacağız' dedi.

Vatandaşlarımız Bir Kenara Not Eder

Geçtiğimiz günlerde büyük yankı uyandıran Barış İçin Akademisyenler başlığıyla yayınlanan ve teröre destek olarak yorumlanan bildiriye değinen Üstün; 'Bu bildiri, açıkça teröre verdiği destek ve tehdit içeren anlamları açısından kesinlikle kabul edilemezdir. Bir diğer yandan, biz; hukuken şunu ifade ediyoruz; oğlunun suçu anneye, annenin suçu oğluna nispet edilemez. Ama burada siyasi bir durum var. Örneğin Ayça Taşkent'in siyaseten, bu bildiriyi destekleyip desteklenmediklerinin kamuoyu tarafından bilinme hakkı vardır. Bizde genel bir laf vardır, 'sükût ikrardan gelir' diye. Vatandaşlarımız tarafından ortadaki bu suskunluk kabul olarak algılanabilir. Bu kabul gibi algılanan şeyi vatandaşlarımız bir kenara not eder, en yakın seçimde de bunun hesabını sorar' diye konuştu.