Partililere kendini tanıtan ve projelerinde bahseden Avukat Asena Aslan Burak, 16 yıldır Sakarya’da serbest avukatlık yaptığını belirterek, kendisini aktif siyasete iten nedenleri anlattı.

Burak, “Beni aktif siyasete iten nedenlerden biri, Türkiye’de cesur, mert, dürüst, vatansever, ilkeli ve daha birçok meziyete sahip bir kadın siyasetçinin; Sayın Meral Akşener’in İYİ Parti’yi kurmuş olmasıdır. Türkiye’de kadın lidere sahip tek parti İYİ Parti’dir.

Ülkemizde kutuplaşmanın en üst seviyede yaşandığı bu dönemde, devlet yönetimine bir kadın sağduyusunun ve bir kadın şefkatinin acilen el değmesi gerekmektedir. Bu sebeple Sayın Meral Akşener’in cesareti, vatanperverliği ve feraseti ile ülkenin yönetilmesi zaruridir.

Dünya adalet projesinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en şeffaf ve en iyi yönetilen 6 ülkesi açıklandı. Bu altı ülkeden 1. sırayı Danimarka, 2. sırayı Yeni Zelenda, 3. sırayı Şili almıştır. Araştırma yapıldığı sırada bu ülkelerin ortak özelliği,  kadın başbakan ve başkanlar tarafından yönetiliyor olmasıdır.

Görüldüğü gibi dünyaca kabul görmüş araştırmalarda dahi kadın devlet başkanı tarafından yönetilen ülkelere istikrar, huzur, güven, adalet ve şeffaflık hakimdir.

Ülkemiz açısından istikrarın sağlanması, güven ve huzurun oluşması, liyakatin hak ettiği yere gelmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ya Sayın Meral Akşener ile  olacaktır, ya Sayın Meral Akşener’le olacaktır. Bunu çok net gördüğüm için iyi partiden siyasete atılmış bulunmaktayım” dedi.

Siyasete atılmasının bir diğer nedeninin ise, Türkiye’de siyaset yapma tarzının değiştirilmesinin zorunlu olmasından kaynaklandığını dile getiren Asena Aslan Burak, “Siyaset denilince akla gelen ayak oyunlarını, yalanları, riyakarlıkları, hileleri, kayırmaları ortadan kaldırıp, siyasetin akıl ile demokrasi ile vicdan ile dürüstlük ile hakka riayet ile yapılacağını göstermektir.

Yaşadığımız şu dönemde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; ‘Doğacaktır sana vadettiği günler Hakkın’ mısrasında geçen vaat edilen günler, İYİ Parti’nin iktidar olduğu ve güneşinin tüm ülkede doğduğu gün ve sayın genel başkanımızın cumhurbaşkanı olduğu gündür.

Sizlerden, sadece kadın olduğum, genç ve yeni bir siyasetçi olduğum için değil, niteliklerime ve temsil kabiliyetime güvendiğim için destek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ülkenin ve Sakarya’nın sorunlarının herkesçe malum olduğunu belirten Burak, “Sizlere Türkiye’min ekonomik sıkıntılarını, devasa boyutlara ulaşan dış borçlarını, ülkemin boğuştuğu terör belasını, ülkemdeki işsizliği, ülkemin diplomalı işsizlerini, ülkemde hukukun ve adaletin yerle bir edilmiş olmasını, Yunanlılar tarafından işgal edilmiş, Kıbrıs’ın yüzölçümünden büyük olan adalarımızı, dış ilişkilerdeki başarısızlığımızı, eğitimin  allak bullak edilmesini, eğitimde müfredatın cumhuriyet ilkelerine aykırılığını, milletin maneviyatının yerle bir edilmiş olmasını, millet olarak uğradığımız ahlak çöküşü ve dinimizin içinin boşaltılıp hurafelerle doldurulmasını ayrıntılı olarak anlatmayacağım.

Kurtuluş Savaşının en önemli savaşlarından biri olan ‘Sakarya meydan muharebesine’ adını vermiş Sakarya; Ankara’da öksüz kalan Sakarya, Ankara’da rüzgarı esmeyen Sakarya… Sakarya’nın Ankara’da eli, ayağı, dili olacağım. Sakarya’nın sorunlarını sadece dile getirmek için değil, bu sorunları çözüme kavuşturmak için çalışacağım. Sorunlar çözüme ulaşana kadar da asla pes etmeyeceğim. Bu hususta sana bilinçli bir şekilde söz veriyorum Sakarya. Bir kadın kolay söz vermez, söz verirse de sözünden dönmez. Bir hukukçu kolay vaat etmez çünkü vaadini yerine getiremezse, yerine getirememenin sonuçlarını iyi bilir. Ben kadın bir hukukçu olarak sizlere söz veriyorum, hiç bir sorununuzu görmezden gelmeyeceğim. Asilin sizler, vekilin kendim olduğunu ve sizin sözcünüz olduğumu asla unutmayacağım” dedi.

Kadınların bu ülkede çok büyük işler başardığına dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili aday adayı Asena Aslan Burak, “Tüm Türkiye ve tüm Sakarya, sanma ki ülkemde Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Onbaşı Nezahatlar, Şerife bacılar bitti. Bak genel başkanımız Sayın Meral Akşener var. Bu ülke uğruna otağından çıkıp gerekirse cepheye gidecek, canını verecek iyi kadınlar var” şeklinde konuştu.

Asena Aslan Burak sözlerini, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanırlar” diyerek tamamladı.