İl Başkanı Erdoğan Isır ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilli Engin Özkoç’un da destek verdiği mitingde halka seslenen Kazan, “Gençlerimizin işe, ailelerimizin aşa ihtiyacı olduğu şu sıkıntılı günlerde, esnafımıza, çiftçimize, ailelerimize destek olacağımızı, dört aydır anlattık anlatmaya devam ediyoruz. Hala topraklarımızın yüzde 60’ı tarım arazisi iken çiftçimize tohum yardımı yapacak, hayvancılığı teşvik edeceğiz dedik. Belediyede nasıl ki imar işleri, fen işleri müdürlüğü varsa şu yokluk günlerinde bizler için çok fazla önem teşkil eden bu tarım topraklarının daha verimli hale getirilmesi için bir de kırsal kalkınma bürosu kuracağımızı söyledik. Hem işsiz gençlerimize iş alanı açacağız hem mesleki eğitim vererek iş yerleri için kalifiye elaman ihtiyacını gidereceğimizi anlattık. Ben aylardır kapı kapı dolaşıp anlattım bunları. Şimdi onların aklına yeni gelmiş olacak ki aynı söylemleri tekrar etmeye başladılar. 10 yıldır akıllarına gelmemiş, şimdi hatırlamışlar. Yeşil alan diyorlar. Serdivanımızın orta yerindeki yeşil alanımızı yüzde 35 karşılığında birilerine Cadde54 diye peşkeş çektikten sonra, spor alanımızı, depremde toplanma alanımızı talan ettikten sonra yeşil alan diyorlar. Ama bizim söylediğimiz bir şeyi asla ve asla ağızlarına almıyorlar, alamıyorlar. Adil ve şeffaf yönetim diyemiyorlar. Asfalt atarken bile oy verdin, vermedin ayrımı yapan bir zihniyet adil olamaz çünkü” dedi.

“Küpün içinde ne varsa dışarı o sızar”

Son günlerde karalama yolu ile oy devşirmeye çalışanlar bulunduğunu söyleyen Kazan, “Bizim küpümüzde adalet ve vicdan var, o yüzden adalet ve vicdan diye aylardır her yerde haykırıyoruz. Ama bakıyorsunuz 10 yıldır Serdivan Belediyesini yönetenler dillerinden iftiraları düşürmüyorlar. Çünkü küpleri adaletsizlik ile kokuştu ve yapacak hiçbir şeyleri yok” diye konuştu.

“Bu halk artık her şeyi gördü, biliyor artık, kandıramazlar. Öyle yalanla dolanla, kokuşmuş iftirayla hiç kandıramazlar. Bunları ben söylemiyorum halk söylüyor. Basından herkes okudu; Serdivan’a verecek bir şeyimiz kalmadı dediler” şeklinde konuşan Zafer Kazan’ın ardından söz alan Engin Özkoç ise, “Benim kardeşim sizlere diyor ki, birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız. Ne için? Çünkü üretimin olmadığı yerde açlık olur, kıtlık olur onun için. Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyecek diyor. Hak, hukuk, adalet diyor, eşit paylaşım diyor. O alın teriniz ile yaptığınız birikimleri, babadan, atadan kalma yerlerinizi ranta, talana kurban ettirmeyeceğim diyor. Bu sıkıntılı günlerden birlikte çıkacağız. Bizim gidecek başka vatanımız yok. Öleceksek burada öleceğiz. Ama bizim gücümüz var, enerjimiz, çalışacak gençlerimiz var. Yeter ki doğru irade ile yönetilsin. O Sakaryamızın yetiştirdiği, okuttuğu bir hukuk adamı, avukat olmuş, baro başkanı olmuş, Zafer sizin evladınız. Ben inanıyorum Zafer kardeşim 1 Nisanda sizin tertemiz oylarınız ile Belediye Başkanı olacak ve ihtiyacı olanın elinden tutacak. Bizler de onun bir adım arkasında olacağız. Sizleri Allah’a Zafer kardeşimi size emanet ediyorum. Evladınıza sahip çıkın” sözleri ile Serdivan Belediyesi Başkan Adayı Avukat Zafer Kazan’a destek istedi.