Çalışmayı, Tarım Kredi Kooperatifi ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte istişare ederek hayata geçirmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Alemdar, “Serdivan Belediyesi olarak üreticimizin, çiftçimizin her zaman yanındayız. Önümüzdeki dönem hayata geçirmeyi planladığımız Organik Köy Pazarı’nda; tarım ürünlerimizi güvence altına alırken, çiftçilerimize de kendi doğal ürünlerini pazarlama imkanı sunmuş olacağız. Böylece üreticiyle tüketici arasında köprü kurarak, vatandaşlarımızın yerli ve daha sağlıklı ürünlere direkt ulaşmasını sağlayacağız” dedi.

“Tarım ekonomisi canlanacak”

Organik Köy Pazarı Projesi’yle birlikte çiftçiye sağlanacak desteğin yanı sıra yerli üretimde ve ürün çeşitliliğinde de de artış hedeflediklerini belirten Alemdar, “Köylülerimizin organik tarım ürünlerini yetiştirebilmesi için belediye olarak teşvik edici desteklerde bulunacağız. Toprakla buluşturacağımız yeni tohumlar sayesinde yöresel ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi artarak, Serdivanımızın tarım ekonomisi canlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni pazar alanları

Mahallelerdeki mevcut pazar alanlarını da büyütüp modernize edeceklerini söyleyen Alemdar, pazar yeri olmayan mahallelerde ise yeni pazarlar inşa edeceklerini belirterek, “Pazar esnaflarımızın olumsuz hava koşullarından etkilenmeyeceği; modern ve hijyenik ortamda açacakları sergilerle vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmetler vereceği pazar alanları inşa edeceğiz. Yeni dönemde pazarsız mahallemiz kalmayacak” dedi.

Kent ormanları

Planlı şehirleşmeyle büyüyen Serdivan’da; kentsel gelişimin yanı sıra doğal yaşam alanlarının korunması ve kullanılması noktasında da yeni adımlar atılacağını vurgulayan Başkan Alemdar, “Kent ormanlarıyla vatandaşlarımıza yeni yeşil alanlar oluşturacağız.  Meyve bahçeleri ve Serdivanımız ile özdeşleşecek olan özel ağaçlarla doğal güzelliklerimize yenilerini eklerken, kent estetiğine de katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Meyve bahçeleri

Serdivan’ın tarihinde yer alan meyvecilik kültürünü yeniden etkin hale getirmek için, meyve bahçeleri projesini hayata geçireceklerini ifade eden Alemdar, “Serdivanımızın doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya, tarihimizde yer alan geleneklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda; Serdivanla sembolleşen incir, kiraz ve ayva ağaçlarının yer aldığı meyve bahçeleri inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra park ve yeşil alanlarımızı da meyve ağaçları ile donatacağız. Böylece hemşehrilerimiz meyveleri dalından koparıp yemenin keyfini yaşayacak” şeklinde konuştu.