AK Parti Akyazı Kadın Kolları kongresine Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eski milletvekilleri Recep Yıldırım ve Ali İnci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.

Sakarya’da Akyazı farkı

AK Parti Akyazı İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Asan, “Referandumda en yüksek oyu alarak Sakarya’da birinci olduk. Oylarımız yüzde yüz arttı. AK Parti dava partisidir. Bu dava Arakan’dır, Filistin’dir, Kudüs’tür, cihandır. Bu davada görev yapmış ve desteklerinizle görev yapacak bir kardeşiniz olarak sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, “İlçe kadın kollarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, 2019’a hızlı bir şekilde hazırlık yapacaklarına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

“Kadın kollarımız ulaştı”

AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora, “AK Parti teşkilatlarında kadın kolları önemli bir yere sahip. 2002 seçimlerinden bu yana Akyazı’da kadın kollarımızın büyük gayretini gördük. Sonuçlarda ortada. İlçe teşkilatımızın ulaşamadığı yerlere kadınlarımız ulaştı. Kadın kollarımız mahalle mahalle, ev ev dolaşarak broşürler dağıttı. Davamızı kadınlara anlattı. İnşallah 2019’da da hep birlikte istediğimiz oy oranına ulaşacağız” diye konuştu.

“Çalışmaya devam”

AK Parti İl Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Geçmiş dönemlerdeki başarıların tümünde kadınların gücü yadsınamaz. Yılsonuna kadar teşkilatlarımızda ciddi bir yenileme yaşamak ve 2019’a taze kan ve dinç bir teşkilatla ilerlemek en asli görevimiz. 50+1 oy oranını yakalamalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız kadın kollarımıza çok destek oluyor. Bizler de çalışmaya devam edeceğiz. Kapıları çalacağız, gönüllere gireceğiz. Herkese davamızı anlatacağız. Mazlum ve mahzunların yanında olan liderimizin yanında yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve beraberlik”

Başkan Zeki Toçoğlu, “İlçe kongrelerimizde birlikte olduk. Partimizin kongreleri büyük bir coşku ve kardeşlik duyguları içerisinde sürüyor. Çünkü bizler bir misyona sahibiz. İlkelerimiz doğrultusunda bu davaya, ülkemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Geçen sürede de önemli hizmetleri hayata geçirdik. Ancak bu kazanımlarımızın sürdürülebilmesi için istikrarın ve güçlü hükümetlerin devam etmesi gerekir. 2019 seçimleri yeni uygulamanın hayata geçeceği bir süreç olacak. Bize düşen birlik ve beraberlik içerisinde partimize sahip çıkarak, çalışmalarımızı sürdürmektir. Daha öncede olduğu gibi Akyazı Kadın Kollarımızla birçok seçim çalışması gerçekleştirdik. Yeni dönemde de uyumlu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak teşkilatımızın yanındayız. Bu vesileyle kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Başarılı sonuçlara ulaşacağız”

Milletvekili Üstün, “Akyazı İlçe Kadın Kollarımızın 5. Kongresini yapıyoruz. Bir parti için bu çok önemlidir. Sizleri ve partimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Salonun önemli bir kısmı hanımefendilerden oluşuyor. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız sağladı. Belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde kadınların siyasette önünün açılması ve ilerlemesi için adım attı. Kadınların siyaset yaparken yaşadığı zorlukların farkındayız. Kapı kapı dolaşıyorsunuz, tüm zorlukları göğüslüyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyorum. Akyazı bize her zaman destek olmuştur. Akyazı’da Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyemizin yatırımları var. Ballıkaya Projesi var. İnşallah bundan sonra da sizlerin desteğiyle başarılı sonuçlar alacağız ve ülkemizi hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.