Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Levent Bülbül, haftalık basın toplantısında, akil insanların ilimize yaptığı ziyareti değerlendirirken, Ferizli Belediyesi hakkında başlatılan incelemeye değindi. Bülbül ayrıca, yeni oluşturulan Sapanca İlçe Teşkilatını da basına tanıttı.

Parti binasında, kalabalık bir partili grubuyla basın mensuplarının karşısına çıkan MHP İl Başkanı Levent Bülbül, ilk olarak Akil insanların Sakarya ziyaretini değerlendirdi.

Engellemelere rağmen Akil insanların toplantısına katıldıklarını belirten İl başkan Bülbül, “10 kişilik bir yönetici kadromuzla biz de o toplantıya katıldık. Konuyla ilgili düşünce ve tavrımızı ortaya koyduk. Yollara dökülen akil insanların, süreçle ilgili bilgi verememesi dikkatimizden kaçmadı. Bu da başka niyetlerin olması ihtimalini daha da güçlendirdi. AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun çözüm sürecini anlatması gerektiğini defalarca dile getirdik ama ses çıkmadı. Biz, akil insanların AK Parti’nin ihanet projesi olduğunu bir kez daha söylüyoruz. Düşüncelerimizi her ortamda söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Hükümetin mensupları çıkıp, yüzümüze karşı açıkça bu konu hakkında konuşmaları gerekiyor. Meydana bir platform kuralım, herkes orada eteğinde ne kadar taş varsa döksün. Herkes aklından geçenleri söylesin. Bizler milletin menfaati için uğraşıyoruz” dedi.

SORUŞTURMALAR SONUNDA BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl, Ferizli Belediyesi’nde parke taşıyla ilgili bir yolsuzluk yapıldığının gündeme geldiğini hatırlatan İl Başkanı Levent Bülbül, MHP’li yöneticilerin ısrarlı araştırmaları sonrasında konuyla ilgili yeniden inceleme başlatıldığını kaydetti.

Bülbül, “Bundan tam 1 yıl önce, Ferizli Belediyesi’nde parke taşıyla ilgili yolsuzluk yapıldığı konusu gündeme gelmişti. Çok uzun incelemeler sonucunda İçişleri Bakanlığı soruşturma açılmasına izin vermemişti. Biz de meselenin takipçisi olduk. Meclis üyelerimiz bu konu hakkında detaylıca araştırma yaptılar. Danıştay’a başvurduk. Danıştay da İçişleri Bakanlığına bir yazı göndererek, incelemelerde bulunmak üzere Ferizli Belediyesine bir ekip gönderdi. Bugün Ferizli Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığına bağlı bir ekip inceleme yapıyor. İnşallah düzgünce bir rapor hazırlanır ve bu yolsuzluk biter. Bu çok büyük bir fiyaskodur. AK Parti’nin belediyecilik anlayışı budur. Bundan sonra da haksızlıklara yönelik takibimiz devam edecek. Bir usulsüzlük varsa kamuoyu ile kesinlikle paylaşacağız” diye konuştu.

SAPANCA TEŞKİLATINA GÜVENİYORUM

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, toplantıda ayrıca yeni oluşturulan Sapanca İlçe Teşkilatını da basına tanıttı. Bülbül, “Sapanca İlçe Teşkilatımızın yeni başkanı Berat Taner’dir. İlçemizde 57 yönetici bulunmaktadır. İlçe Başkanımız Berat Taner’e çok güveniyorum. Çalışma azmi olan, iyi bir kadroyla Sapanca’da çalışmalarına başladı. Yerel seçimlerde Sapanca Belediyesi’ni almalarını canı yürekten istiyoruz. İl yönetimi olarak her zaman yanlarında olacağız” dedi./ Remzi ŞİMŞEK