Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde “Basit hesaplarla bu mücadeleden geri durulamaz. Bir insan bir kere ölür. Her gün ölmenin ne anlamı var” dedi.

Tabi bu ifadelerin ardından da büyük bir alkış tufanı koptu. Toplantıya katılanlar Erdoğan’ın bu ifadelerini ayakta alkışladı…

Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuşmasını televizyonlardan canlı olarak izledim. Bir ara Sakarya Grubu gözüme ilişti.

Ancak Recep Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerinin ayakta alkışlandığı sırada AK parti Sakarya Grubunu göremedim.

Mutlaka AK Parti Sakarya Grubu da Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuşmasını ayakta alkışlamıştır. Ama “coşkuyla mı” ona şahit olamadım…

Kim ne derse desin. Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta bu konuyu dile getirmesinin belirli bir nedeni var.

Belli ki Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün “ikazlarına” rağmen AK Parti içinde “paralel yapı” ile mücadelede ayak sürüyenler var.

Dolayısıyla da Erdoğan her fırsatta bu konuyu gündeme getirip “paralel yapı” ile mücadelede daha cesur adımlar atılmasını istiyor…

Diğer iller bir yana Sakarya’da “paralel yapı” ile mücadele etmesi gerekenler “ne yaptı” sorusuna cevap arayacak olursak ben şahsen ortada bir şey görmüyorum.

Sakarya’da “paralel yapı” ile ciddi manada uğraşan bir Hendek Belediye Başkanı Ali İnci çıktı diyebilirim.

Belki Hendek’te henüz istenilen noktaya gelinemedi ama en azından Ali İnci çıkıp açıkça “paralel yapı” ile mücadelesini başlattı.

Yani, Ali İnci bazıları gibi “her gün ölmektense” Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “bir kere ölmeyi” tercih etti…

Kusura bakmayın ama bugün hala daha AK Parti Sakarya İl, ilçe başkanlıklarında “paralel yapının” varlığından söz ediliyorsa bu işte bir terslik var demektir.

Hele hele belediyelerde bazı daire başkanları, şube, özel kalem müdürleri gibi makamlarda “paralel yapı” barınmaya devam ediyorsa, orada oturup bir düşünmeli.

Hal böyle olunca bürokrasiyi ele geçiren “paralel yapının” genel müdür ve şube müdürü gibi makamlarda halen daha faal olması son derece normaldir…

Netice itibariyle Recep Tayyip Erdoğan partisinin son il başkanları toplantısında boşuna, “Bir insan bir kere ölür. Her gün ölmenin ne anlamı var” demedi.

Recep Tayyip Erdoğan daha önce de buna benzer ifadeler kullandı ama bu defa ki çok anlamlı ve net oldu.

Bakalım Erdoğan’ın bu mesajından sonra AK Parti Sakarya İl, ilçe teşkilatları ve belediye başkanları “bir defa mı” yoksa “her gün ölmeyi” mi tercih edecek?

Gerçi bunlar “ölüp, ölüp dirilmekten” artık “zombiye” döndü. Dolayısıyla “AK Parti’nin Sakarya’da ki zombileri” için Erdoğan’ın sözleri bir anlam taşımıyordur…