Edinilen bilgilere göre, AK Parti il kadın kolları başkanlığına aday olacağı ileri sürülen yönetim kurulu üyesi Şebnem Arapoğlu ile mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin, Arapoğlu’nu destekleğini belirten bir belgeye imza atmasıyla gerginlik yaşandı.

Ekrem Yüce’nin de imzaladığını kabul etmediği belge yüzünden Hatipoğlu ve Arapoğlu birbirine girdi. Yaşanan kavga üzerine Şebnem Arapoğlu konuyu bir açıklama yaparak konuyu yargıyı taşıdığını belirtti.

Arapoğlu, yaşananlar üzerine yaptığı açıklamada “AK Parti Son günlerde hakkımda bir takım çevrelerde konuşulan konu ile ilgili basın açıklamamdır.

Malum olduğu üzere partimiz kongre sürecine girmiş ve takvim de işlemeye başlamıştır. Bu süreçte adımın geçirildiği bir konu ile ilgili açıklama yapma zarureti doğmuştur. Şöyle ki; Sakarya’da AK Parti il ve ilçe teşkilatlarında görevli olmayan, rastlantı sonucu tanıştığım ve iki kez başka kimselerin de bulunduğu ortamlarda görüştüğüm bir kişinin ve yine konularla alakasız üç ayrı kişinin şahitliğinde imzalanan bir dilekçenin AK Parti Sakarya İl Başkanlığına verilmesi sonrası aslı astarı olmayan ifadeler ile itham edildim.

AK Parti Sakarya teşkilatının bir neferi olarak teşkilatıma zarar gelebilecek bir olayın içerisinde olmam mümkün değildir. Ancak son şahsıma isnat edilen herhangi bir suçlamayı da kabul etmem ve sineye çekmemin imkanı yoktur.

Bu nedenle hakkımda oluşturulmak istenen algı ve bu iftirayı atan kişilerle meselemizi yargıya taşıdım. Bu şekilde partimi ve şehrimi art niyetli kişilerden koruma yolunu seçtim.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verdi.