AK Parti İl Kadın Kolları’nın Kocaali’de düzenlediği etkinliğe AK Parti Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, AK Parti Kocaali İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Serdar ve çok sayıda teşkilat mensubu kadın hazır bulundu.


 
“Hepimiz birer Nene Hatunuz”
Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Kocaali İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Serdar, “Saygıdeğer AK Kadrolar kalpten desteğiniz ile bugünlere geldik. Zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda biz kadınların konumu çok önemli. Bu yolda bizlerle olduğunuz için hepinize çok teşekkürler” derken; Kocaali İlçe Başkanı Basri Burak Ak, “Birlikte çok şeyler gördük. 16 Nisan’da sizlerin desteğiyle öyle bir tarih yazacağız ki torunlarınız benim ananem benim babaannem böyle tarih yazdı diyecekler. Tarih kitaplarına geçeceğiz” ifadelerini kullandı.


 
“Devletimizin bekası için”
Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, “Ülkemizde kritik zamanlar hiç bitmiyor ama en önemli süreç bu referandum. 16 Nisan ülkenin bundan sonraki yürüyüşü, devletin bekası için çok önemli. Cenab-ı Hak 16 Nisan sürecinin devletimiz ve milletimiz için en güzel şekilde güçlü bir evet ile neticelenmesini nasip eylesin. Çoluktan, çocuktan, eşten, dosttan vakit ayırarak yoğun gayret sarf eden tüm kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.”


 
“Bu zamanın Nene Hatunları olacağız”
Kocaali’nin her zaman coşkulu olduğunu söyleyen AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Sakarya’nın 16 ilçesinde 16 ilçe başkanımızda dinamik ve ayakta. Sakarya’nın tüm kadınları ayakta 16 Nisan’ı bekliyor. Gittiğimiz her yerde hastanelerde beklenen kuyrukları, okuyamayan yavrularımızın çektiği eziyetleri anlatalım. Anlatalım ki bu eziyeti bir daha yaşamamak için evet mührüne kuvvetle basalım. Biz bu zamanın Nene Hatunları olacağız” şeklinde konuştu.
 
“Evet ile sınıf atlayacağız”
Referandumun normal bir seçim olmadığını vurgulayan Başkan Zeki Toçoğlu, “Bugün milletimizin karşısına belediye başkanı, milletvekili seçmek için değil, ülkemizin geçmişte yaşadıklarını yaşamaması için, ülkemizin geleceği için oy istiyoruz. Onun için çalışmalarımızı bu minval üzerine oturttuk ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Kocaali ve diğer ilçelerimizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu Ankara’da ki güçlü iktidar ile oluyor. Kafamız bugün rahat ama yarın da rahat olması için çok çalışıp çok yüksek bir oranda evet çıkarmamız gerekiyor. Evet çıktıktan sonra ülkemizin nasıl sınıf atladığını, nasıl daha seri ve kaliteli hizmetler alacağını hep beraber göreceğiz. Allah yardımcınız olsun. Çalışmalarınızda kolaylıklar versin” dedi.


 
“Kaderimiz kökten değişecek”
AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, “AK Parti kurulduğu günden beri son derece önemli işler yaptı. Kimisi maddi kimisi manevi ama en önemli faaliyetlerden birisi kadınlarımızı hayatın çok önemli bir parçası olarak siyasetin içine çekmiş olmasıdır. AK Partiye gelinceye kadar kadınlarla ilgili olarak gerek siyasi partilerde gerek Sivil Toplum Kuruluşları’nda şartlar ortaya atıldı. AK Parti kadına toplum hayatının çok önemli bir parçası olduğunu hissettirmiştir. 16 Nisan’da gideceğimiz sandık Türkiye’nin kaderini kökten değiştirecek, geleceğini planlayacak bir sandıktır. Mutlaka sandığa gideceğiz ve vereceğimiz evet oylarıyla 17 Nisan’da Türkiye’yi çok farklı bir sabaha uyandıracağız” dedi.

 
“Bürokrasi sıkıntısı ortadan kalkacak”
16 Nisan’ın çok büyük bir ehemmiyete sahip olduğunu ifade eden AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, “3 gün evvel Türkiye’de asker darbe yaptı, yargı darbe yaptı şimdi kadınlarımız darbe yapacak dedim. AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı büyük bir sevgi ve heyecan var. Kadın kollarımızın gösterdiği heyecana layık olmak için mücadele ediyoruz. Sorumluluğumuzu inanılmaz şekilde artırıyorsunuz. Türkiye’deki bürokrasinin sıkıntılarını her kesim yaşıyor. Allah’ın izniyle 16 Nisan’dan sonra her şey rahatlayacak. Kararlar daha kolay verilecek. Her fazla evet oyu dış dünyaya bir cevap olacak. Recep Tayyip Erdoğan’a ülkeye daha güçlü hizmet etmesi için destek olacak. İnşallah 17 Nisan’da yeni ufuklara yelken açacağız” diye konuştu.