Büyükşehir Belediyesi Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Milletimize daha iyi hizmetler götüreceğiz. Bu şehre biz sahip çıkacağız. Bu bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Yorulmayacağız, daha fazla çalışacağız. İki günümüz bir olmayacak.” dedi. Ali İhsan Yavuz ise, “Ankara’dan şehrimize her geldiğimizde, şehrimize değer katan çok güzel çalışmalar olduğunu görüyoruz. Teşkilatımızdaki uyum daim olsun” derken, Hasan Ali Çelik, “Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmalarını tek tek lütfen anlatın”, Üstün, “Birlik ve beraberliğimizi seçim öncesi daha da güçlendireceğiz” dedi. Son konuşmayı yapan İl Başkanı Uncuoğlu ise, “Seçimlere en hazır partiyiz. Ancak daha yapacak çok işimiz olduğunu da biliyoruz” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından AK Parti Sakarya Teşkilatı köy ve mahalle temsilcilerine yönelik Hizmet Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Ali İhsan Yavuz, İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ile teşkilat mensupları katıldı.

Alnımız ak, başımız dik

Hizmet Bilgilendirme Toplantısı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini içeren tanıtım sunumunun ardından konuşan Başkan Zeki Toçoğlu, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla kendilerine olan güveni boşa çıkarmadıklarını belirtti. Başkan Toçoğlu, “29 Mart 2009 tarihinde bize bir emanet verdiniz. Sizi temsil etme görevini bizlere tevdi ettiniz. Bize bir hedef gösterdiniz. Bugün salonda, birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızı görüyorum. Bu arkadaşlarımız iyi hatırlayacaklardır. O gün bir söz vermiş, ‘Sizin başınızı öne eğdirecek hiçbir şeyin içinde olmayacağız’ demiştik. Çok şükür bugün karşınıza başımız dik, alnımız ak ve kendimizden emin bir şekilde çıkabiliyoruz. Hassasiyetimizi bir an olsun bile kaybetmedik. Sizin emanetinizi taşıma sorumluluğunun bilincinde olduk. Aldığımız her kararın, bir gün hesabını vereceğimizi hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Sorumluluk duygusuyla hareket ederek, sizlere söz getirmemek için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun bu süreçte teşkilat mensuplarımızın köyünde, beldesinde, ilçesinde başını öne eğdirecek tek bir icraatımız olmamıştır” diye konuştu.

Modern bir Sakarya         

Modern bir kent hedefiyle hız kesmeden çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, “Sayın Başbakanımızın Türk siyasi hayatına getirdiği vizyonu ve hizmet anlayışını yerelde ikame etmeye gayret gösterdik. Ne pahasına olursa olsun, bulunduğumuz her platformda doğru bildiğimizi söyledik. Popülizmden uzak durduk. Hamdolsun bugün sizlerle birlikte sergilediğimiz onurlu duruşun kıvancını paylaşıyoruz. Şehrimiz bugün kronikleşmiş bir sorunu olmayan, modern bir kent kimliğine kavuştu. Hamdolsun hızla gelişen, büyüyen bir şehiriz. Gelecek nesillerimizin bizi hayırla yâd etmelerini sağlayacak bir miras bırakmak zorunda olmanın bilinciyle hep birlikte çalışıyoruz. Her zaman söylüyorum. Yoğun çalışma temposunda göremediğimiz eksik bıraktığımız çalışmalar olabilir. Sizler bizim halkla iletişim kurmamızda büyük bir fedakârlıkla çalışan dava arkadaşlarımızsınız. Milletimize daha iyi hizmetler götüreceğiz. Bu şehre biz sahip çıkacağız. Bu bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Yorulmayacağız, daha fazla çalışacağız. İki günümüz bir olmayacak.” şeklinde konuştu. 

Vatandaşa hizmet heyecanı artıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının son bölümünde şehir için çok önemli olan dört çalışmadan bahsetti. Başkan Toçoğlu, “Şehrimiz için çok önemli olan dört çalışma; Nazım İmar Planı, Ulaşım Master Planı, Akçay Barajı ve Sakarya Park. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Milletimize hizmet yolunda heyecanımız ve iştiyakımız sürekli artıyor. Yürüyüşümüz daim, çalışmalarımız bereketli olsun.” ifadelerini kullandı.

Teşkilatta çok iyi bir ahenk var

Başkan Zeki Toçoğlu’nun konuşmasının ardından Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ile AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu birer konuşma yaptılar. AK Parti’de yaşanan ahenkten söz ederek konuşmasına başlayan Ali İhsan Yavuz, “Hamdolsun teşkilatımızda çok iyi bir ahenk var. Belediye Başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, teşkilat mensuplarımız milletimize hizmet etmenin bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Ankara’dan şehrimize her geldiğimizde şehrimize değer katan çok güzel çalışmalar hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Şehrimiz birbirinden güzel meydanlar kazandı, ulaşım yatırımları artarak devam ediyor. Birlik ve beraberlik katsayımız yüksek seviyede. Şehrimizde kronikleşen sorunları bir bir ortadan kaldırıyoruz. Genel anlamda da hükümetimiz her alanda yasama çalışmalarına çok hızlı bir şekilde devam ediyor. İş bilenin kılıç kuşananın. İstihdam sürekli yükseliyor. Ülkemize ve şehrimize çalışmalarımızla değer katıyoruz. Teşkilatımızdaki uyum daim olsun” dedi.

Birlik ve beraberlik

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetlerden övgüyle bahseden Hasan Ali Çelik, “Sayın Başkanımız anlattı, sunumu izledik. Şehrimiz büyüyor, güzelleşiyor. Teşkilatımızda her geçen gün birbirine destek oluyor. Büyükşehir Belediyemizin başarılı çalışmalarını tek tek lütfen anlatın. Bu güzel birlik ve beraberliği bozmadan çalışmalarımızı sürdüreceğimize inanıyorum” derken Ayhan Sefer Üstün, “Birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız var. Milletimizin AK Parti siyasetine güvenmesinin ve desteklemesinin altında birlik ve beraberliğimiz yatıyor. Birlik ve beraberliğimizi seçim öncesi daha da güçlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Seçimlere en hazır partiyiz

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, “Sayın Başbakanımızın ‘Siyaset yerelde başlar.’ sözünü öyle benimsedik ki tüm teşkilatımız yedi gün yirmi dört saat vatandaşlarımızla beraberler. Vatanımıza, milletimize değer katan hizmetler kazandırma anlayışıyla çalışıyorlar. Muhalefetin türlü engeller için her türlü yolu uygulamasına rağmen, 2023 hedeflerimize ulaşmak için tüm teşkilat mensuplarımız çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlere en hazır partiyiz. Ancak daha yapacak çok işimiz olduğunu da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstişare toplantısı

Konuşmaların ardından istişare toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ve İl Başkanı Recep Uncuoğlu, köy ve mahalle temsilcilerinin şikâyetlerini dinleyerek talepleri tek tek not aldılar.