Ancak bugün aynı ifadeyi Meclis’te “Yüce Divan” oylamasında “fire” veren AK Partililer için de kullanmak yanlış olmaz.

Nitekim dört eski bakan için yapılan oylamada “ret” oyu vermeyen kırkın üzerinde AK Partilinin yaptığı da tam olarak budur…

Hadi üç beş kişilik bir fire verilse anlarım. Ama sayı kırkın üzerinde olunca bu resmen AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık bir “ihanet” anlamı taşır.

O yüzden kimse kalkıp da “biz vicdanımıza göre hareket ettik” deyip akıllarınca kendilerini haklı çıkarmaya kalkmasın.

Zira bu tutum 17 ve 25 Aralık operasyonlarının bir “darbe girişimi” olduğuna inanılmadığı anlamına gelir.

Bu da AK Parti içinde “paralel milletvekillerinin” hala varlığını koruduğunu ve “talimatla” karar verdiklerini gösterir…

Gerçi yapılan “Yüce Divan” oylamasında muhalefetin ve “ihanetçilerin” oyları 276 olan “güven oylamasının” altında kalmıştır.

Buna rağmen AK Parti içinde kırkın üzerinde “fire” verilmesi muhalefet tarafından farklı biçimde yorumlanmaya çalışılmıştır.

Nitekim muhalefetin sanki “güven oylaması” yapılmış ve oylama 276’nın altında kalmış gibi “algı operasyonuna” başlaması bunun göstergesidir…

AK Parti içinde ki bu milletvekilleri kimdir, içlerinde Sakarya milletvekilleri var mıdır orasını bilmiyorum. İnşallah bunların içinde Sakarya milletvekilleri yoktur.

Ancak büyük bir ihtimalle bunların kimler olduğu önümüzdeki günlerde öyle veya böyle ortaya çıkacaktır.

Kaldı ki AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “ihanet” eden bu kırk küsur milletvekilinin kimler olduğunu da bulmak zorundadır.

Şayet AK Parti “Yeni Anayasa” ve “Başkanlık sistemi” gibi “Yeni Türkiye” vizyonunu gerçekleştirmek istiyorsa bu milletvekillerinden mutlaka kurtulmalıdır.

Aksi halde AK Parti’nin bu ve bu zihniyetteki vekillerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletin önüne koyduğu “2023 vizyonunu” yakalaması çok zordur…

Kim bilir belki de dört eski bakanın “Yüce Divan’a” gönderilmesi ile ilgili oylamada verilen “fire” AK Parti için hayırlı olacaktır.

Artık bundan sonra milletvekili adaylığı ile ilgili daha dikkatli olunacak ve bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için ciddi bir temizlik yapılacaktır.

Burada önemli olan temizliğin sadece mecliste kalmayıp il teşkilatlarında da bolca bulunan ve bazıları halen iş başında olan “brütüslerin” de ayıklanması gerekmektedir.

Nitekim zamanla Sakarya’da bu yapıyı görüp “AK Parti’nin Brütüsleri” diye yazdığımızda hakarete maruz kalsak da son olay bizi haklı çıkartmıştır.

Dolayısıyla “AK Parti’deki Brütüsler” mutlaka temizlenmelidir. Memleketin ve AK Parti’nin menfaati için bu şarttır…