İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen istişare toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda parti mensubu da yer aldı. Gündeme ilişkin son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda konuşan İl Başkanı Uncuoğlu, kampanya süresince Sakarya’daki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine çok yakından tanık olduklarının altını çizdi.

“AK Parti milletin partisidir”

Uncuoğlu, “Yoğun bir kampanya süreci içerisindeyiz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ilçelerimizdeki temaslarımızı sürdürüyoruz. 10 Ağustos’un ülkemiz için önemli bir değişimin miladı olduğunu şehrimizin her bölgesinde kıymetli hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Türkiye’ye çizdikleri sınırlar ile bu topraklarda kriz ve kaos çıkarmayı fırsat bilenler bu zamana kadar Cumhurbaşkanlığı seçimlerini daima kullandılar. Ancak AK Parti türlü hukuk garabetlerinde dahi her zaman sine-i millete döndü, milleti ile hemhal oldu” diye konuştu.

ak_parti_basin_toplantisi2.jpg

“Sandık mezarlığına gittiler”

İl Başkanı Uncuoğlu açıklamalarının devamında, “AK Parti’nin bu güçlü duruşu muhalefet partilerini daima sandık mezarlığına gitmeye mecbur bırakmıştır. 2007 yılında ‘Artık Cumhurbaşkanlığı seçimleri siyasi kriz olmaktan çıksın’ denilerek bu hak AK Parti tarafından gerçek sahibine, millete verildi. İnanıyoruz ki milletin 10 Ağustos’ta seçeceği Cumhurbaşkanı bu zamana kadar görmediğimiz bir iradenin temsilciliğini üstlenecek. Sesiyle, duruşuyla çok farklı bir Cumhur Reisimiz olacak. Türkiye’nin büyük proje ve hedeflerini gerçekleştirme yolunda devletin hızı ve koordinasyonu çok daha farklılaşacak” dedi.

“Sakarya iradesine sahip çıkacak”

“Milletine kendini borçlu bilen Cumhur Reisinin varlığı bizi mutlu ediyor. AK kadrolar olarak böylesine önemli bir süreci Recep Tayyip Erdoğan ile yaşamış olmak bizi ayrıca mutlu kılıyor” diyen Uncuoğlu, “Cumhurbaşkanlığı makamı Recep Tayyip Erdoğan ile çok daha bereketlenecek. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Biz bu duygularla saha çalışmalarımıza devam ediyoruz. Eşrafımızla buluşuyoruz. Teşkilat mensubu kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. 10 Ağustos’ta Sakarya çok farklı bir duruş ortaya koyacak. İradesine sahip çıkacak. İnşallah bu tarihi günde her bir seçmenimiz görevini layıkıyla yerine getirecek. Teşkilat olarak Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının başladığı ilk günden bu yana insanımızın yanında olduk. Seçimlerin önemini anlattık. Büyük Usta’nın, Recep Tayyip Erdoğan’ın, neden Cumhurbaşkanı olması gerektiğini konuştuk, istişarelerde bulunduk. Gördük ki hemşerilerimiz Başbakanımızın sevgisini çok daha derinlerde taşıyor. Bu tablo bizi çok mutlu etti. 10 Ağustos günü sandığımıza sahip çıkacağız. Sayım, döküm ve sonuçların Genel Merkeze iletilmesi aşamaları için hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah 2023’lü hedeflere Recep Tayyip Erdoğan ile yürüyeceğiz. Allah’tan bu yolda emeklerimizi daha bereketlendirmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ak_parti_basin_toplantisi3.jpg

“Aynı hisleri taşıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da, “30 Mart Yerel Seçimlerinden bu yana yerel yönetimler ve teşkilatlarımız olarak seçim çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. İlçelerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek seçimin nabzını tutuyoruz. Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, vatandaşlarımızın da bizlerle aynı hissiyata sahip olması coşkumuzu daha da arttırmıştır. Seçimlerin ülkemiz, bölgemiz ve gönül coğrafyamız için ne kadar önemli olduğunu hemşerilerimiz çok iyi anlamış durumdadır. Gittiğimiz her yerde, buluştuğumuz tüm insanımızın Sayın Başbakanımızın adaylığına bakışı bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

“Yeni bir milat”

10 Ağustos’un Türkiye’nin kader günü olduğu kadar bölgesinin de kader günü olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Ülkemizin medeniyet yarışında geride kalmaması için daha birçok engeli aşmamız gerekiyor. Sayın Başbakanımız bu engelleri aşma konusunda her zaman büyük fedakârlık göstermiştir. Herkes bilmeli ki Sayın Başbakanımız sadece Cumhurbaşkanı olmayı düşünseydi bu çok daha önce gerçekleşebilirdi. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan, milletinden aldığı güçle ülkemizin önünü açacak yeni bir miladın mimarı olacaktır. İnşallah Sakarya yeniden Başbakanının yanında duracak” dedi. 

ak_parti_basin_toplantisi4.jpg