Toplantıya AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Toplantının açılışında konuşan AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yunus Tever, “AK Parti kurumsal kimliği olan bir partidir. Tüm sorunların çözümü parti içi istişarelerle yapılır” dedi.

YEREL
Yerel yönetimlerin AK Parti ile ivme kazandığını ifade eden Tever, “Geçmiş yıllarda belediyeleri sadece yol, altyapı çalışmalarını yapan kurumlar olarak görülürdü. Günümüzde belediyeler halkın tüm sorunlarına çare aramaktadır” dedi. Programda meclis üyeleri adına Akyazı Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahim Atmaca, Adapazarı Meclis Üyesi Hatice Genç, Geyve Meclis Üyesi Abdullah Özdemir ve Arifiye Meclis Üyesi Vahit Sandal söz aldı. Toplantıda belediye başkanları adına Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, ilçe başkanları adına da Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik konuşma yaptı.

İSTİŞARE
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilk olarak partinin kurucularıyla bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bugün Yerel Yönetimler İstişare Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ilimizde bulunan sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geleceğiz. AK Parti kurumsal prensipleri olan bir partidir. AK Parti bu kurumsallığını her yerde uygulamaktadır” dedi.

KAMUOYU
Parti içerisinde her şeyi tartıştıklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Biz kendi içimizde her şeyi konuşuyoruz, her şeyi tartışıyoruz ama buradan çıkacak olan tek sonuç AK Parti ailesinin birlik ve beraberliğidir. Biz iller bazında, ilçeler bazında, hem yerel yönetim şuralarında hem istişare toplantılarında hem de kamuoyu yoklamaları ile her şeyi tespit ediyoruz. Bütün sorunları konuşuyor ve tartışıyoruz ve istişare ortamı ile meşverette ortak bir karara varıyoruz” dedi.

BÜYÜK AİLE
Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben de 6 yıl kadar meclis üyeliği görevinde bulundum. Bu konularda tecrübe sahibiyim. Biz belediye başkanlarımızın, meclis üyelerimizin ve teşkilatlarımızın bugüne değin yaptığı çalışmalarından memnunuz. Toplantıya katılan partililerimize de katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Biz birlikte büyük bir aileyiz” diye konuştu.