Yapılan Gençlik Kolları Kongresine AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan, AK Parti Söğütlü İlçe Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Başkan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Belediye Meclis üyeleri ve partililer katıldı. Saygı Durusu, İstiklal Marşı ve Divan teşekkülünün oluşturulması ile kürsüye gelen, AK Parti Söğütlü Gençlik Kolları Başkanı Kadir Gökhan Karaca katılımcılara yönelik bir konuşma yaptı. Karaca; "Partimizin 5'inci olağan gençlik kongresinin hepimize hayırlı olmasını diliyor ve yaklaşık 4 yıldır bu davaya hizmet veriyorum. Bu süreçte benim gençlik kolları başkanı olmamın önünü açan ve hiçbir zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen çok değerli belediye başkanım, ilçe başkanım ve kadın kolları başkanıma il gençlik kolları başkanıma il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ederim. Yeni Gençlik kolları Başkanım Adnan Ceylan ve yöneyim kurulu üyelerine başarılar dilerim“ dedi.

AK Parti Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan ise, "Partimiz gençlerimizle var olmaya devam edecektir. Gençlerimiz her zaman canlıdır, heyecanlıdır ve samimidir. Partimiz kurulduğundan bu güne attığımız her adımda gençlik kollarının payı büyüktür" şeklinde konuştu.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, "Biz AK Parti olarak sadece bu ülkenin değil. Bütün ümmetin gelecek umuduyuz. Türkiye'yi dönüştürecek ve yeni Türkiye'yi kuracak olan gençlerimizdir. Bizim asıl gayemiz gençliğe önderlik edecek yeni Türkiye yolunda rehber, himmet bilinci aşılayacak olan genç kadroları belirlemektir. AK Parti Gençlik Kolları bu dava için çalışıyor” dedi.

Kongre'nin son konuşmasını ise AK Parti Söğütlü Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Onur Çelikel yaptı. Çelikel, "AK gençlik 15 Temmuz darbe girişiminde nasıl tankların ve G3'lerin önünde kendilerini nasıl siper ettiyseler bir daha böyle bir girişimde bulunacakların her zaman karşısında olacaklardır. Bu dava ümmet davasıdır. AK gençlik olarak mazlumların yanında olacağımıza söz verdik. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu davada yürüyeceğimize söz verdik" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste olarak gerçekleşen kongre seçimlerinde Adnan Ceylan tüm delegelerin oylarını alarak İlçe Gençlik Kolları Başkanı seçildi.