Programa Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,  İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Genlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları ve parti mensupları katıldı.

Programın açılış konuşmasında şehitlere rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı asker ve polislere de acil şifalar dileyen İlçe Başkanı Osman Çelik, terörizmi ve destekçilerini de lanetlendi. Türkiye üzerinde oynanan büyük oyunlara dikkat çeken Çelik, “Gün, birlik, kardeşlik ve dayanışma günüdür. Dün olduğu gibi, bugün de ülkemiz üzerinde empeyalist güçlerin ve içerideki işbirlikçilerinin Türkiye’yi zayıflatmak ve parçalamak için çeşitli senaryoları sahneye sürdüklerini görüyoruz. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık devlete kumpas operasyonunda başaramadıkları oyunlarını, bugün pkk terör örgütü üzerinden yeniden sahneye sürme çabası içerisindeler. Tüm vatandaşlarımızın, özellikle de kürt kardeşlerimizin oynanan bu oyunu iyi görmelerini ve bu oyuna kanmamalarını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek ekonomik, gerekse silahlı kuvvetler açısından herzaman olduğundan daha da güçlü bir durumdadır. Vatan hainlerine ve teröristlere karşı yapılan mücadele, bunların kökleri kazınana kadar devam edecektir. Tüm şehitlerimize rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum’’ dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, tüm şehitlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek sözlerine başladı. Serdivan sınırları içerisinde kalan mahallelerin, geçmiş seçimlere ait verilerin tematik harita üzerinde ayrıntılı bir şekilde hazırlanan sunumunu gerçekleştiren Alemdar, bazı mahallelerde sandığa gitmeyen vatandaşların çokluğuna dikkat çekti.

Alemdar, “Her parti mensubumuz önce ailesinden ve yakın akrabasından başlayarak sokağında, mahallesinde oy kullanmayan kişilerden sorumludur. Çevremizdeki insanlara partimizi ve yaptığımız faaliyetleri iyi anlatmalıyız. İlçemizdeki genç nüfus oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Dolayısıyla gençlerimize yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. Gerek sosyal medya gerekse medya üzerinden yapılan algı operasyonlarına dikkat etmeliyiz. Sosyal medyanın gücünü partimize  katkı sağlayacak şekilde etkin olarak kullanmalıyız. Partimize gelecek artı her oy bizim için çok önemli” dedi.

Milletvekili Recep Uncuoğlu da Ak Parti ve Türkiye üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.