Toplantıya İlçe Başkanı Osman Çelik, Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri,  Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Temsilcileri katıldı.

Konuşmasına 33. Danışma Meclisi’nin hayırlara vesile olması temennisi ile başlayan İlçe Başkanı Osman Çelik, sözlerine 5. Olağan Büyük Kongre, terör olayları ve seçim sürecine dair gelişmelere değinerek devam etti. Çelik, “Hafta sonu Ankara’da partimizin 5. Olağan Büyük Kongresi coşkulu bir şekilde yapıldı. Partimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun, Allah muvaffak eylesin. Ayrıca, Sayın Ayhan Sefer Üstün vekilimizin MKYK üyeliğine ve sonrasında MYK’da İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi bizleri mutlu etmiştir. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bildiğiniz gibi terör faaliyetlerine karşı güvenlik güçlerimizin mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Allah tüm güvenlik güçlerimizi korusun, bu kutsal görevin ifasında kolaylıklar versin, muzaffer eylesin. Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum. Seçime yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 18 Eylül’de adaylarımızın açıklanmasının ardından, çalışmalarımız daha da hızlanarak devam edecek. 1 Kasım’da yapılacak seçim ülkemizin geleceği ve istikrarı açısından çok önemli. Bu yüzden yaklaşık 40 günlük seçim sürecinde tüm birimlerimizin sahada olmasını ve çok çalışmalarını bekliyorum’’ dedi.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu’nun faaliyet sunumlarının ardınan Teşkilanma ve SKM Başkanı Adnan Pala ve Seçim İşleri Başkanı Hasan Emre Erdoğmuş seçim çalışmalarıyla ilgili birer sunum yaptı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da konuşmasında asfalt, mahalle meydanı, park- bahçe ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Alemdar, “Abartısız söylüyorum, ilçemizde yapılan asfalt çalışmaları bazı büyük şehirlerin belediyelerini kıskandıracak derecede. Beşevler, Kızılcıklı, Meşeli, Uzunköy mahallelerimizin yollarını sıcak asfalt ile kapladık. Asfaltlama çalışmaları Dağyoncalı, Çubuklu, Yukarıdereköy, Kazımpaşa, Kuruçeşme, Selahiye, Aralık ve merkez mahallelerimizde devam edecek. Ayrıca, meydan, park-bahçe, altyapı çalışmalarımızın yanı sıra sosyal hizmetlerimiz de devam ediyor. Serdivan Belediyesi olarak imkanlarımız elverdiği kadarıyla, tüm mahallelerimizdeki hizmetlerimize ayrım gözetmeksizin devam ediyoruz” dedi.

1 Kasım seçimine de değinen Başkan Alemdar, “Seçimlerin önemi ortada.  Daha önce Irak, Libya, Mısır ve Suriye’de oynanan oyunlar bugün Türkiye üzerinde oynanmak isteniyor, bu oyunları görelim. Sayın Cumhurbaşkanımız sadece Türkiye’nin değil, tüm İslam Aleminin lideri, ezilen milletlerin umudu. Türkiye 2-3 milyon Suriyeli’ye 4,5 yıldır sahip çıkıyor. Bugünün modern, zengin Avrupa ülkeleri 3-5 bin Suriyeli göçmeni ülkesine almamak için duvarlar inşaa ediyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, ülkemize sahip çıkalım. Seçimlerde sandıklarımıza, ailemize, akrabalarımıza kısacası etrafımızdaki seçmenlere sahip çıkalım, mutlaka oy kullanmalarını sağlayalım. Keşke dememek için bu seçim döneminde çok çalışalım’’ diye konuştu.