Ak Parti Serdivan İlçe Danışma toplantısına Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Yönetim Kurulu Üyeleri,  İlçe Başkanı Osman Çelik, İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu, Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları katıldı.
Aylık faaliyet sunumlarının yapıldığı slayt gösterimi sonrasında kürsüye İlçe Başkanı Osman Çelik çıktı.
 
“2019’a yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
Danışma Meclisinin ve Ramazan ayının hayırlara vesile olması dilekleriyle sözlerine başlayan İlçe Başkanı Osman Çelik, “Ak Parti Serdivan İlçe Başkanlığı daima hazır ve dinamik bir ekipten oluşuyor. Bu ekiple çalışmaktan gurur duyuyorum. 16 Nisan’da Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir halk oylamasına gittik. Serdivan gibi seçmen yapısı itibariyle zor bir bölgede yüzde 60,58’lik bir evet oyu aldık. Ak Parti Serdivan İlçe Teşkilatı, son referandumla birlikte yapılan 14 seçimde de Serdivan’da birinci olmayı başardı. 2019 seçimlerinde daha yüksek oranda oy almak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 21 Mayıs’ta yapılan Olağanüstü Kongre’de yeniden Genel Başkanımız olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye yeni bir atılım ve büyüme sürecine girerek, gerek Serdivan gerekse Sakarya bu süreçten hakettiği payı alacağına inancımız tamdır” dedi.


 
İlçe Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Haldızoğlu’nun konuşmalarının ardından kürsüye Milletvekili Ayhan Sefer Üstün çıktı.


 
“Yeni süreçte yüzde 50+1 gerek”
50. Danışma Meclisini gerçekleştiren Serdivan İlçe Teşkilatını tebrik ederek konuşmasına başlayan Üstün, “Serdivan İlçe Teşkilatı gerçekten planlı, programlı, disiplinli çalışmalarıyla, sevgi ve kardeşlik duygularının ön planda olduğu, ekip ruhunu yakalamış örnek bir teşkilatımız. Birlik ve kardeşlik duyguları içinde yapılan bu özverili çalışmaların, önümüzdeki dönemlerde de devam etmesini diliyorum. Serdivan’daki gerek yerel yönetim hizmetleri gerekse teşkilat çalışmaları tam anlamıyla sandıklara yansımıyor. Referandumda alınan yüzde 61’lik oy oranı Türkiye ortalamasına göre oldukça üzerinde olmasına karşın, Sakarya’nın oy oranı yüksek olduğu için düşükmüş gibi görünüyor. 2019 seçimleri öncesinde oturup düşünebileceğimiz, yeni planlar ve stretejiler belirleyebileceğimiz bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendirerek oy oranlarını daha yukarılara taşıyabilecek ekip ruhu ve tecrübe Serdivan Teşkilatı’nda mevcut.
Yeni dönemde seçimleri önde bitirme anlayışı bitti, artık en az yüzde 50+1 oy oranı alınması gerekiyor. 2019 seçimlerine daha titiz ve sistemli çalışmalı, eksik olduğumuz noktaları belirleyerek, buna göre hamle yapmalıyız”  dedi.


 
“Oylarını sürekli arttıran bir iktidar var”
Son olarak kürsüye Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç çıktı. Kılıç, “Sakarya, 3 Kasım 2002 seçimlerinde 43,84’lük oy aranını 1 Kasım Genel Seçimleri’nde ve 16 Nisan Referandumunda yüzde 67- 68’lere çıkarmayı başaran bir teşkilat. 14,5 yıllık bir iktidarız ve her seçimde oy oranlarımızı sürekli arttırmışız. Bu başarının sırrı siyasi hizmet ve insanların gönlüne hitap etmekten geçiyor. Ak Parti Türkiye’de akla hayale gelmeyecek, inanılmaz projeleri, hizmetleri hayata geçirmiş, vatandaşın derdiyle dertlenip, hassas oldukları konulara göre politika üretmiş, kısacası her işi layıkıyla yerine getirmiştir. 15 Temmuz darbe girişimine kadar devlet milletini korurken, 15 Temmuz’da millet devletini korudu. Birilerinin güneşi batarken, milletin güneşi doğdu. Güneşi batanlar ya yurtdışına kaçtı ya da şimdi cezaevlerindeler. Bu süreçte şunu çok iyi anladık ki, güçlü bir siyasete ihtiyacımız var. Önümüzde İl ve İlçelerde yapılacak olan kongre süreçleri var. Demokrasi ve nezaket çerçevesi içerisinde Ak Parti’nin kişiliğine, ilke ve prensiplerine yakışır şekilde bu süreci tamamlayacağız. Türkiye’de, İslam coğrafyasında ve dünyada adalet bekleyen, Cumhurbaşkanımızın gözünün içine bakan milyonlarca insan var. Her zaman olduğu gibi Sakarya üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirecektir” şeklinde konuştu.
 
16 Nisan Referandumunda başarılı olan Mahalle Başkanlarına plaket ve teşekkür belgesi verilmesinin ardından iftar programına geçildi.