Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti MKYK Üyesi Recep Uncuoğlu, AK Parti SKM Başkanı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa İsen, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe başkanları, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Kongrenin ardından AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı Burak Erken oldu.

'Tüm mazlumların umudu AK Parti'

AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik; “Bize bu güzel günleri yaşattığı için, kalbimize, ülkemize, ilimize, ilçemize, hizmet etme fırsatını ve şuurunu verdiği için Rabbime hamd ediyorum. 16 yıllık görev süresi içerisinde 5 tane genel seçim, 3 tane yerel seçim, 3 tane referandum, bir de cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Serdivan’da bu seçimlerin hepsinden de alnımızın akıyla, lider olarak, AK Parti sancağını Serdivanımızın en üstlerinde dalgalandırdık” derken Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Kongremiz başta ilçemiz olmak üzere ilimize ülkemize ve partimize hayırlar getirsin. AK Parti kurulduğu günden beri tek derdi millete hizmet. Ve bu yolda önüne çıkan engelleri yıka yıka yoluna devam ediyor. 16 yılda bu ülkede olmaz denileni bir bir gerçekleştirdi. Sadece bu ülkenin değil tüm dünyadaki mazlumların umudu oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.

'Birbirimize kenetlenmeliyiz'

Başkan Zeki Toçoğlu; “Tam bir kardeşlik ve uyum içerisinde kongrelerimizi yapıyoruz. Dünyanın ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef aldığı bu günlerde birbirimize daha çok kenetlenmememiz ve birbirimize daha çok sahip çıkmamız gerektiğini unutmamalıyız. Hizmetler ülkemizin güçlü istikrarlı hükümetlerle devam etmesiyle sürecektir. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeliyiz. Sakarya bu anlamda her zaman üzerine düşeni yapmış bundan sonra da yapacaktır. Değerli kardeşmiz Osman Çelik’e hizmet süresi içerisinde yaptığı uyumlu çalışmalar sonucunda çok başarılı bir dönem geçirdiğimi ifade ederek teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarımızın çok başarılı hizmetlerde bulunarak partimize ciddi katkılar sunacağına inanıyorum. Kongremiz hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

'AK Parti ile cemre düştü'

İl Başkanı Kılıç; “Tüm kongrelerimizde farklı bir heyecan var. Bizim davamız çok basit. Bir kişinin sizden Allah razı olsun demesi yeter. Bunun mutlu edeceği insanların bir araya geldiği bir davayız. Hepimiz biliyoruz ki toprağa cemre düşer, havaya cemre düşer, suya cemre düşer, Türk siyasetine ise AK Parti ile cemre düştü. Cemrelerden bir tanesi kalkınma cemresidir. Bir tanesi diriliştir. Bize düşen dilimizle ve ilimizle AK Parti’ye zarar vermemektir. Önümüzde yeni bir hükümet sistemi ile gelen önemli 2019 seçimleri var. Burada emek harcamak oldukça önemli” şeklinde konuştu.

'Kongreler bizim bayramımız'

Milletvekili Keşir, “Sakarya sürekli yeni ilçeleriyle büyüyen güçlenen bir şehir. Bugün bizim düğünümüz bayramımız. Biz güle oynaya bayrağı devrederiz. Biz de başka partilerde olduğu gibi sandalyeler havada uçuşmuyor. AK Parti sadece Serdivan’dan ibaret değil. AK Parti sadece Sakarya’dan Türkiye’den ibaret değil. Tüm mazlum coğrafyaların umudu AK Parti. Teşkilatlar olarak gönüllere girmeye devam etmeliyiz. Bizim yarın sabahtan itibaren çalışmaya başlamamız gerekiyor. Sandık esaslı, kapı kapı dolaşarak her gönüle girerek çalışacağız. Amacımız bu” dedi.

'AK Parti milletin sesi oldu'

Milletvekili Recep Uncuoğlu; “Her kongre sürecinde yenilenmeyi tazelenmeyi AK Parti teşkilatları çok güzel gerçekleştirdi. Milletin sesi oldu, milletin partisi oldu, milletin birliğini, milletin bütün değerlerinin birleştiği adres oldu. İnşallah Serdivan’ın bugüne kadar gösterdiği birlik ve beraberliği yeni yönetim de gösterecektir. 2019 yılında bu kutlu mücadelede, bu zorlu mücadelede inşallah başarıyı yine Serdivan’da ve verdiği destekle Sakarya’da en yüksek seviyede yakalayacağız. Arkadaşlarımıza güveniyoruz, arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz, bugüne kadar emek veren herkese şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah bu kutlu davada tüm memleket sevdalılarını başta Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve AK Parti’yi her zaman muzaffer kılsın” diye konuştu.

'Dinamik bir partiyiz'

Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı; “Bizim kongrelerimiz önemli. Her şeyimiz diğer partilerden farklı. Kurumsalız, ilkeliyiz. Biz muhafazakar, demokrat bir partiyiz. İnsan merkezliyiz. Kültürel mirasımız, inanç değerlerimiz, geçmişiz, örf adet ve geleneklerimizi önemseyen bir partiyiz. Ama asla statükocu değiliz. Dinamik bir partiyiz. Biz yerli ve milli bir partiyiz. Omurgamız var. Bizim omurgamız teşkilatlarımızdır. AK Parti gerçekten yürüyüşünü daha güçlü hale getirmek, bütün alanlarda daha işlevsel faaliyetleri sergileyebilrmek için omurgasının güçlü olmasını her şeyin önünde tutar. Türkiye’yi milletlerarası arenada daha üst seviyeye getirmek, önündeki engelleri kaldırmak için bir araya gelmiş bir partiyiz. Nerede olursa olsun bulunduğu yerin hakkını vermek AK Partili olmanın birinci vazifesidir.”

'Millet merkezli siyaset'

Hayati Yazıcı, “2002 yılında genel başkanımız tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakkında kapatma başvurusu yapılmış bir partiyiz. Yılmadık, susmadık, sabırla metanetle yürüyüşümüzü sürdürdük. Eninde sonunda haksızlığa uğrayanların üzerindeki bu haksızlığın ortadan kalkacağına inandık. 3 Kasım 2002’de genel başkanı aday yapılmamış bir partiyiz. 2008 yılında hakkında 2. kapatma davası açılmış bir partiyiz. Birbirimize kenetlendik ve bunların üstesinden geldik. AK Parti’nin siyasetinin merkezinde millet var. İnsan merkezli icraat millet merkezli siyaset icra ediyoruz ve millette her seçimde bu özelliğimizi dikkate alarak desteğini artırıyor” ifadelerini kullandı.