Oysa genel olarak seçimlerde yaklaşık 10 milyon insan sandık başına gitmiyor. Bu sadece bugün karşımıza çıkmadı.

Pazar günkü seçimlerde bu rakamın üzerine 5-6 milyon seçmen daha eklendi. Dolayısıyla katılmayanların oranı da yüksek çıktı…

Peki, bu seçimlerde sandığa gitmeyen 5-6 milyon arasında ki seçmen kimi destekleyecekti? Bunu tespit etmek mümkün değil.

Ama CHP’ye sorsan sandığa gitmeyen bu 5-6 milyonluk seçmen tatilden dönmeyip “şezlongu” tercih eden CHP’liler.

Eh MHP’liler de büyük ortağı CHP’den geri kalmıyor ama bari onlar daha insaflı davranıp “hepsi bizim” demiyor…

Kimse başta kendini ve sonrada başkalarını kandırmaya kalkıp oy kullanmayan seçmen için “hepsi bizim” havasına girmesin.

Oy kullanmayanlar içinde elbette CHP’lisi; MHP’lisi ve HDP’lisi mutlaka vardır. Ama oran olarak en çoğu AK partilidir.

Bunu nereden çıkarttığıma gelince; öyle laf olsun diye söylemiyorum. Zira Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ortadadır…

Hatırlayanlar bilir. Daha önceki yazılarımda AK Partililerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine fazla asılmadığını yazmıştım.

Hatta seçim takviminin son günlerine doğru “ortada seçim havası yok” mealinde bir yazı kaleme alıp AK Parti Sakarya Teşkilatı’nı eleştirmiştim.

Yerel veya milletvekili seçimleri yapılıyor olsa ortalık yıkılırdı diye de AK Parti Sakarya Teşkilatı’na veryansın etmiştim…

Bugün geldiğimiz noktada ortaya çıkan sonuç bizi doğrular nitelikte oldu. Gerçi sadece Sakarya’da değil birçok ilde “Erdoğan kesin” havası oluştu.

Bunun sonucunda AK Parti teşkilatlarının bu rahatlığı vatandaşlara da yansıdı. Vatandaşlar da “Erdoğan kesin” fikrine kapılınca “tarihi fırsat” kaçtı.

Neydi o “tarihi fırsat” diye soracak olursanız, Erdoğan’a Sakarya’dan yüzde 80 oy çıkacağı yerde bu rakam yüzde 70 olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde ise Recep Tayyip Erdoğan için çıkması gereken yüzde 60 ve üzeri oy oranı 52’de kaldı…

Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verecek birçok arkadaşımın “nasıl olsa kazanacak” deyip sandığa gitmediğini biliyorum.

Hatta pazar günü birçok kişinin, “Erdoğan seçimi kesin alır” diyerek oy kullanmadan “tatile” çıktıklarına şahit oldum.

Ancak bu kabahat vatandaşın değil AK Parti teşkilatlarınındır. Şayet Sakarya’da “seçim havası” oluşturulsaydı, bugün yüzde 80 gibi bir orandan bahsediliyor olacaktı.

Sonuçta “AK Parti Sakarya’da rehavete kapıldı.” Böylece Türkiye ve Sakarya rekoru kırılamadı. Bakalım 10 ay sonra da “rehavete” kapılacaklar mı? Sanmıyorum…