AK Parti Sakarya İl Başkanlığı tarafından organize edilen ve Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa’nın da yer aldığı programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, salona girişte davul ve zurnayla karşılandı. Roman vatandaşların bulunduğu masaları gezen İslam, sohbet etmeyi de ihmal etmedi.
Türkiye’de 2009 yılından itibaren roman vatandalar ile alakalı devrim yaşandığını ifade eden Bakan İslam, “AK Parti iktidarları ilk defa roman vatandaşlarımızın eşit vatandaşlar olduğunu denklere etti ve roman vatandaşlarımız için iyileştirme çalışmalarına başladı. Sizler için öncelikle yapmayı planladığımız işler var. Bunlarda bir tanesi barınma sorununu çözmek, ikincisi sağlıkla ilgili problemleri çözmek, üçüncüsü ise işsizlik ile ilgili problemleri çözmek” dedi.

Sosyal yardımlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten İslam, “Çoğunuz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından sosyal yardım alıyorsunuz. Ama arzu ettiğimiz şey, bir gün hepinizi eğitimli, iş sahibi vatandaşlar olarak görmek, yardım alan değil yardım veren vatandaşlar olarak görmek. İnşallah o günlere de tez zamanda ulaşacağız” diye konuştu.

Bakan İslam, daha sonra Sakarya Amatör Futbolcular Derneği tarafından gerçekleştirilen ödül törenine katıldı.