Partiler milletvekili aday listelerini 18 Eylül Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edecek. Bu nedenle de partilerde yoğun bir çalışma söz konusu. Aday adayları da Ankara’da çalışmalarını yoğunlaştırırken, listelerde yer alabilmek için büyük bir mücadele veriyor.

Bu çalışmalar sürerken, AK Parti kulislerinde konuşulan bir iddia ise oldukça dikkat çekti ve şaşkınlığa neden oldu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi, Sakarya’daki ilçe teşkilatları ile belediye başkanlarını, aday adaylarıyla ilgili görüş almak üzere Ankara’ya davet etmişti.

İddialara göre, AK Parti Sakarya İl Teşkilatı tarafından Ankara’ya çağırılan belediye ve teşkilat başkanlarına üç isim verilerek, bu kişileri aday olarak görmek istediklerini söylemeleri konusunda telkinde bulunuldu.

Söz konusu isimlerden birinin 7 Haziran seçimlerinde de listede yer alan ve milletvekili seçilen bir isim olduğu, diğer iki isimden birinin aday adayı olduğu ancak listeye giremediği, diğerinin ise aday adayı olmadığı ve listede de yer almadığı öğrenildi.

Bu üç ismi ise herhangi bir spekülasyona yer vermemek adına yayınlamamayı tercih ediyoruz. Ancak edinilen bilgilere göre, AK Parti Sakarya İl Teşkilatının belediye başkanları ile teşkilat başkanlarına bu üç ismin söylenmesi yönünde telkinde bulunmasının partide tepkiye neden olduğu da gelen bilgiler arasında.